6de VELUX Daylight Symposium toont belang daglicht in architectuur voor gezondheid en geluk

Bedrijfsnieuws Velux Daylight Symposium

Nieuwe ideeën, handvatten en methoden verzamelen voor het ontwerpen van gebouwen, die het geluk en de gezondheid van gebruikers bevorderen. Dat was voor de deelnemers aan het 6de VELUX Daylight Symposium in Londen het belangrijkste doel. Twee dagen lang bespraken wetenschappers, architecten, ingenieurs en bouwprofessionals hoe daglicht hiervoor kan zorgen in de huidige 24-uurs maatschappij.

“Als ontwerpers moeten we ons richten op het creëren van een positief welzijn voor mensen in plaats van te bouwen om ziektes te voorkomen. Hierbij speelt daglicht een cruciale rol,” aldus professor Koen Steemers van Cambridge University. In zijn inleidende toespraak tijdens het VELUX Daylight Symposium 2015 introduceerde hij zijn nieuw concept; 'stimulatie-architectuur'. Hierbij stimuleren gebouwen mensen om te verbinden, actief te zijn en te blijven leren en zo te zorgen voor een betere gezondheid en meer geluk.

Proactief ontwerpen met daglicht liep als een rode draad door de 35 lezingen tijdens het symposium bijgewoond door meer dan 350 deelnemers uit alle delen van de wereld, waaronder een groep architecten en professoren uit Nederland. David Nelson, Head of Design bij Foster + Partners, toonde de veelzijdige mogelijkheden van ontwerpen met daglicht door de indrukwekkende wereldwijde portfolio van zijn bedrijf te laten zien. Voorbeelden van China tot de VS en Europa toonden aan dat daglicht als een sleutel tot duurzame gebouwen wereldwijd in beweging is.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam