Bescherm uw dakconstructie met Ubbink!

Bedrijfsnieuws Ubbink campagnebeeld

Een goed ontworpen en vakkundig gebouwde dakconstructie is pas echt goed als deze deskundig water- en luchtdicht is afgewerkt en voldoende kan ventileren. Warmte moet binnen blijven, terwijl we vocht, wind en ongedierte buiten willen houden. Om uw dakconstructie te beschermen en de levensduur te verlengen, biedt Ubbink een breed assortiment producten op het gebied van lucht- en waterdicht bouwen en dakconstructieventilatie en beschermingsproducten.

Lucht- en waterdicht bouwen
Lucht- en waterdicht bouwen is het dichten van ongewenste openingen in de schil van een gebouw; kieren en naden tussen de verschillende bouwelementen. Luchtdicht bouwen is noodzakelijk om koude/droge lucht niet in contact te brengen met warme/vochtige lucht, wat kan leiden tot condensatie. Luchtlekken kunnen ook leiden tot comfortproblemen, zoals tocht. Daarnaast kan het tegenvallende geluidwerende prestatie met zich meebrengen, waardoor de geluidwering van uw gevel of woningscheidende wand de vereiste waarde niet haalt.
Waterkering voorkomt dat vocht en water in contact komen met de constructie. Dat kan weer zorgen voor vochtschade (houtrot en schimmel). Een goede ventilatie is ook essentieel om de dakruimte droog te houden en schade te voorkomen. Bovendien kunnen de bewoners geconfronteerd worden met ongedierte, hoge energiekosten en een ongezond binnenklimaat.

Lucht- en waterlekken
Plekken waar grote lucht- en waterlekken in de praktijk kunnen voorkomen:

  • Aansluitingen rondom dakkapellen
  • Aansluitingen van daken op gevels en bouwmuren
  • Aansluiting tussen kozijnen en gevels
  • Daknokken, kilgoten, hoekkepers
  • Hoekaansluitingen, onderlinge aansluitingen tussen elementen
  • Aansluitingen van dak- en geveldoorvoeren

Dakconstructieventilatie en beschermingsproducten
Dakconstructieventilatie is het creëren van een efficiënte luchtstroom van de dakvoet naar de nok, om onderdakse vochtproblemen te voorkomen. Ventilatie tussen dakpan en dakbeschot is vereist voor het kwaliteitsbehoud van de totale constructie in verband met de afvoer van vocht in deze ruimte. Bovendien draagt ventilatie in de dakspouw bij aan de beperking van stormschade, omdat er tijdens storm een drukvereffening plaatsvindt. Bij een dak dat onvoldoende kan ademen, kunnen allerlei vocht- en condensproblemen ontstaan met een ongezond binnenklimaat als gevolg.

Ubbink oplossingen lucht- en waterdicht bouwen

Luchtdicht Manchet, de perfecte oplossing voor luchtlekken rond doorvoeren. Het manchet garandeert een luchtdichte en nette afwerking en is ook achteraf toe te passen.
Luchtdicht schroefprofiel, voor luchtdichte aansluiting van bouwdelen zoals nok, hoekkeper en muurplaat.
Luchtdicht kitprofiel, voor aansluiting van hoeken.
Ubiflex, de slimme en voordelige loodvervanger, past u toe in alle bouwdetails waarin een waterdichte laag vereist is. Het kan bladlood in alle gevallen vervangen. Ubiflex Ribbel is speciaal ontwikkeld voor dakpannen en gegolfde dakbedekkingen, voor de overige toepassingen gebruikt u Ubiflex Standaard. Binnenkort komt Ubbink met de nieuwe variant Ubiflex Extreme, die uitmuntend verwerkt en presteert bij extreem hoge of lage temperaturen.


Folies en tape, zorgen voor waterdichte en luchtdichte oplossingen.
Waterdichte dakdoorvoer platen en pannen, een breed assortiment van verschillende dakdoorvoerpannen en plakplaten voor daken van 5° tot 55° voor de meest gangbare pansoorten. De Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° is uitgerust met Ubiflex loodvervanger. De WaterpRoof Plakplaat, voor het platte dak, heeft een geïntegreerde dakbedekking.

Ubbink oplossingen dakconstructieventilatie en bescherming
Ubbink beschikt over een ruim assortiment dakvoet en- daknokventilatie producten,  producten die ongedierte en water weren en afwerkingsproducten.


Airtec combiprofiel, vogelschroot,  ventilerende panlat en onderpanprofiel in één.
Airtec duo roll, beschermt de constructie tegen inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.


Airtec Alu nok- en hoekkeperrol, beschermt de constructie tegen inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.
Dakvoetprofiel, weert vogels en klein ongedierte uit de dakspouw en beschermt het dakbeschot tegen opspattend water.


Onderpanprofiel, beschermt het dakbeschot of de dakplaat tegen opspattend water uit de dakgoot.
PE ondervorst, beschermt de constructie tegen inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.
Panlatten, de ventilerende panlat zorgt voor voldoende ventilatie in de dakspouw. De variant met vogelschroot weert ook vogels en klein ongedierte uit de dakspouw.
Vogelschroten, weren vogels en klein ongedierte uit de dakspouw. Er is ook een variant met muiswering.www.ubbink.nl/dakconstructiebescherming
 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam