Centrosolar levert zonne-energiesystemen voor BDA Dak- en Gevelopleidingen

Bedrijfsnieuws Centrosolar

Centrosolar Benelux, dochteronderneming van de Duitse leverancier en producent van PV-systemen Centrosolar AG, levert zonne-energiesystemen voor de zonnestroomcursussen van BDA Dak- en Gevelopleidingen. BDA biedt opleidingen en cursussen aan voor bouwkundigen die betrokken zijn bij ontwerp, uitvoering, onderhoud en beheer van gevels en daken. Erik de Leeuw, Commercial Director van Centrosolar Benelux: “Een gedegen opleiding is van groot belang om de kwaliteit van zowel de daken als de zonne-energie-installaties te kunnen waarborgen.”

 

Opleidingen op het gebied van zonne-energie-installaties worden steeds belangrijker volgens Erik de Leeuw van Centrosolar Benelux: “Met de stijgende vraag naar zonnepanelen stijgt ook het aantal installateurs, dat overgaat op de installatie van zonne-energiesystemen. De vraag naar kennis over de correcte installatie van zonne-energiesystemen neemt dus ook toe. Daarom investeren wij zelf in de opleiding van installateurs van Centrosolar-panelen en leveren wij ons Ceniq montagesysteem nu ook aan BDA Dak- en Gevelopleidingen.”

 

BDA Dak- en Gevelopleidingen is gelieerd aan het BDA Keuringsinstituut  en de BDA Groep. De BDA Groep houdt zich al sinds begin jaren negentig bezig met de integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels. Het bureau neemt daarnaast ook deel aan verschillende colleges en commissies om deze bouwkundige integratie te reguleren en de toepassing van zonne-energiesystemen in de bebouwde omgeving te bevorderen. BDA Dak- en Gevelopleidingen verzorgt trainingen  voor zowel de praktische toepassing van zonne-energiesystemen als de benodigde theorie.

 

Paul Verkaik, directeur van BDA Dak- en Gevelopleidingen: “In de toekomst zullen zonne-energiesystemen steeds vaker een standaard onderdeel van nieuwbouwprojecten vormen, maar ook bij bestaande gebouwen worden zonne-energiesystemen in toenemende mate in de dak- en gevelconstructie geïntegreerd. Kennis en kunde zijn onmisbaar om te kunnen bepalen of daken geschikt zijn voor de installatie van zonne-energiesystemen en voor welk type systeem in dat geval het best kan worden gekozen om optimaal rendement te behalen.”

 

Centrosolar levert het lichtgewicht montagesysteem Ceniq aan het opleidingsinstituut. Verkaik: “We zijn erg tevreden met dit montagesysteem, omdat het zeer geschikt is voor lichtgewicht daken. Dit type daken vormt een apart thema binnen de opleiding. Het Ceniq systeem kan eenvoudig gemonteerd worden en de systemen hebben een prima opbrengst. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor  de praktijkoefeningen tijdens onze cursussen, waarbij de bouwkundige montage en elektrotechnische installatie getraind wordt.”

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam