Dakbrand in villa Laren

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

De brandweer van Laren heeft de handen rond de jaarwisseling vol gehad aan een dakbrand in een villa aan de Naarderstraat. De villa stond op het moment van de brand leeg vanwege renovatiewerk. Even voor de jaarwisseling – rond 23.00 uur-  is er brand uitgebroken in de monumentale villa van Dennenoord – naast de Stichtse Hof- aan de Naarderstraat. Binnen de kortste keren groeide het vuur uit tot een grote brand en sloegen de vlammen uit het dak. De vuurzee was is de wijde omtrek te zien. Er vielen geen gewonden.

 

Door de diverse daklagen was de brand zeer moeilijk te blussen. Bij het blussen kreeg de brandweer hulp van de naast liggende gemeentes. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Tijdens de brand was een gedeelte van de Naarderstraat afgesloten voor al het verkeer.

 

Het pand is bijzonder, ook omdat dirigent Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje er een woon- en activiteitencentrum voor autistische jongeren willen vestigen. Het huis heeft als werknaam ‘Paviljoen Papageno’.

 

BRON: Gooische Tam Tam.

FOTO: Peter van Rietschoten

FILM JAN HONING:

 

http://youtu.be/jTnFI5tsGjY

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam