Erik Lysen, voormalig voorzitter Holland Solar, ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

 

1 mei 2017

Minister Kamp van Economische Zaken heeft op woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Erik Lysen, voormalig voorzitter van Holland Solar. Erik Lysen is benoemd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Kamp benadrukte de buitengewone verdienste die Erik Lysen heeft gehad bij de energietransitie en groei van duurzame energie. Door zijn kennis en inzet, betrokkenheid en samenbindende manier van werken heeft hij veel kunnen betekenen voor de verduurzaming van de energievoorziening.

 

Erik Lysen was voorzitter van Holland Solar in de periode van 2014 tot 2016 en was een van de founding fathers van de NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie). De onderscheiding is tevens een erkenning voor de enorme bijdrage die Erik Lysen heeft gehad bij de realisatie van vele innovatieve programma’s en projecten.

 

Naast zijn bijdrage aan de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening is Erik ook actief betrokken bij vele buitenlandse zonne- en windenergieprojecten in verschillende ontwikkelingslanden. Deze onderscheiding is een zeer terechte erkenning voor een uitzonderlijk pionier die mede de basis heeft gelegd voor de groei die de duurzame energiesector nu doormaakt.

 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam

Inschrijven nieuwsbrief