Fusie Kingspan Insulation en EcoTherm voltooid

Bedrijfsnieuws Kingspan

Met het samengaan van Kingspan Insulation B.V. en EcoTherm bv breidt Kingspan haar internationale positie op het gebied van hoogwaardige  isolatiematerialen verder uit. De gevestigde bedrijfsnaam EcoTherm verdwijnt; de vertrouwde producten, strategie en kwaliteit blijven. Het nieuwe Kingspan Insulation krijgt door deze toevoeging een impuls op vele gebieden en kan daardoor in Europa een verdere groei realiseren en het marktaandeel van hoog rendement hardschuim-isolatiematerialen vergroten. Kingspan Insulation ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogwaardige Kooltherm® en PIR platen voor het isoleren van woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen op heel het vasteland van Europa. Op 5 december aanstaande wordt het integratieproces afgerond, is de fusie tussen Kingspan Insulation en EcoTherm een feit en is het bedrijf klaar voor verdere groei.

Schaalvergroting

Door de schaalvergroting van de internationale organisatie, de bundeling van innovatieve krachten en de uitstekende service en logistiek heeft het nieuwe Kingspan Insulation B.V. volop mogelijkheden verder te groeien. Het is de verwachting dat de komende jaren de markt voor isolatiematerialen blijft groeien. Daarnaast zijn er voldoende kansen om het marktaandeel van hoogwaardige hardschuim isolatiematerialen binnen deze markt te vergroten. Door het samengaan beschikt de organisatie nu over twee productielocaties (in Tiel en Winterswijk). Daarnaast heeft Kingspan Insulation nog 4 andere organisaties in Ierland en Groot-Brittannië. Er zijn plannen voor de uitbreiding van beide Nederlandse productielocaties.

Productontwikkelingen

Kingspan Insulation is continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten en door de bundeling van krachten zal zij nog beter in staat zijn de markten te bedienen. Door de bundeling van krachten wordt de kennis van Resol en PIR isolatiematerialen uitgebreid, onder meer op het gebied van Research & Development. In de voorbijgaande jaren zijn reeds diverse nieuwe product concepten op de markt gebracht zoals IsoEasy, een nieuw zolderisolatie-concept voor consument en professional.

Wijziging Bouwbesluit

Het nieuwe Bouwbesluit, dat ingaat op 1 april 2012, vereist dat de minimaal verplichte RC-waarde van 2,5, niet naar 3,5 maar (motie is recent aangenomen) zelfs naar 5,0 stijgt. Wij verwachten dat hierdoor een verdere toename van de vraag naar hoog rendement hardschuim-isolatiematerialen ontstaat. Met PIR en resol materialen worden al veelvuldig gebouwen en huizen met een waarde hoger dan RC-waarde 5 geïsoleerd. Het voordeel van de Kingspan isolatiematerialen is dat bij woningbouw de bestaande spouwruimte voldoende is om het materiaal te kunnen plaatsen. Dat betekent dus geen extra kosten om de constructie van een huis aan te passen en geen ruimte verlies.

Nieuwe productnamen

Bij de integratie van de twee bedrijven horen ook nieuwe merknamen. De bedrijfsnaam EcoTherm verdwijnt, de productnaam EcoTherm verandert in Therma. De producten zelf veranderen niet.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam