GAF voltooit aankoop van Icopal

Bedrijfsnieuws GAF

GAF, de grootste producent van dakbedekkingen in Noord-Amerika, heeft vandaag aangekondigd dat het de aankoop van Icopal, een toonaangevende, pan-Europese producent van dakbedekkingsmaterialen en andere afdichtingsproducten, heeft voltooid. De aankoop heeft een kleine €1 miljard gekost. De transactie is een transformerende stap die GAF het perfecte platform geeft voor de groei van dakbedekkingen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

Jim Schnepper, Executive Vice President of Sales van GAF, wordt president en Chief Executive Officer van Icopal, de Europese operationele divisie van GAF, terwijl Tom Anderson, Senior Vice President of Planning & Supply Chain Management van GAF, de functie van Chief Operating Officer op zich zal nemen. Gezamenlijk zullen GAF en Icopal zo'n 6500 medewerkers in dienst hebben en een jaaromzet genereren van een kleine $4 miljard in meer dan 80 landen.

"GAF en Icopal passen cultureel uitstekend bij elkaar, gegeven onze gedeelde focus op uitmuntende productie, sterke klantenservice en continue innovatie," aldus Bob Tafaro, president & CEO van GAF. "Icopal en zijn toonaangevende dakbedekkings- en waterproofing merken gaan een stralende toekomst tegemoet in de GAF-familie en we kijken ernaar uit om waarde van wereldklasse te creëren voor al onze klanten."

Moelis & Company was de exclusieve financiële adviseur voor Standard Industries, het moederbedrijf van GAF en Sullivan & Cromwell was de juridisch adviseur in deze transactie.
 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam