Keurmerk zzp'ers in de bouw gepresenteerd

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

Vandaag presenteerde de Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman het eerste keurmerk voor zzp'ers in de bouw en hout. De Stichting waarborgt het vakmanschap van de aangesloten zzp'ers, zorgt voor garanties aan de klant en legt geschillen voor aan een onafhankelijke geschillencommissie. De Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman laat haar klantbeoordelingssysteem controleren door Keurhuis Nederland, dat desgewenst ook bouwkundige inspecties uitvoert. Gastheer van de presentatie van het keurmerk is initiatiefnemer FNV Zelfstandigen Bouw.

Particuliere opdrachtgevers zoeken voor verbouwingen en reparaties aan hun woning een betrouwbare vakman; vaklieden willen zich onderscheiden in de markt. Die belangen brengt het keurmerk Kwaliteitsvakman bij elkaar. Om het keurmerk te mogen voeren, moeten zzp'ers aan strenge criteria voor vakman- en ondernemerschap voldoen. Ze moeten aan die eisen blijven voldoen, willen zij het keurmerk behouden.

Vaklieden kunnen zich nu al aanmelden bij de Stichting. Daarvoor gaat een dezer dagen de website keurmerkkwaliteitsvakman.nl open. En zodra zich voldoende deelnemers hebben gemeld, gaat ook de website kwaliteitsvakman.nl online; daar kunnen dan particuliere klanten hun kwaliteitsvakman zoeken. De komende weken belegt de Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman overal in het land voorlichtingsbijeenkomsten voor belangstellende zzp'ers.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam