Kurhaus Scheveningen is Dak van het Jaar 2018

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

 

25 maart 2019

Op 22 maart 2019 werd tijdens een feestavond in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee het Kurhaus in Scheveningen uitgeroepen tot het Dak van het Jaar 2018 in de categorie platte daken. Het Dak van het Jaar is de prijs voor het dak waarbij een technisch bijzonder dak in goede samenwerking op een perfecte manier (in technisch, esthetisch, arbotechnisch en duurzaam opzicht) wordt gerealiseerd. De mogelijkheden op het dak worden steeds uitgebreider. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: platte en hellende daken. De jury voor de platdak-projecten is samengesteld uit de redactieraad van vakblad Roofs en bestaat uit:

 

• Albert Jan Kerssen (BTL)
• Otto Kettlitz (Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies)
• Marco de Kok (Low & Bonar)
• Paul van Roosmalen (Gemeente Rotterdam)
• Paul Verkaik (BDA Opleidingen)
• Theo Wiekeraad (Spuitco)

 

De nominaties konden door de markt zelf worden aangedragen. Dit heeft geresulteerd in een lijst van 15 zeer uiteenlopende projecten.


De jury heeft de genomineerde projecten beoordeeld volgens de volgende criteria: esthetiek, technische uitvoering, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een vergelijking tussen de projecten was door de diversiteit van de nominaties lastig. Uitgangspunt van de jury-beoordeling was dat het winnende project het vakmanschap binnen de dakenbranche honoreert en als zodanig als voorbeeld voor de hele dakenbranche kan gelden.

 

Diverse nominaties kwamen hiervoor in aanmerking, hetzij vanwege de bijzondere uitstraling van het betreffende dak, hetzij vanwege bijzondere oplossing die in de gegeven situatie is gekozen. Er was één project dat op alle criteria hoog scoorde: het betreft een fraaie oplossing op een zeer aansprekend project, waar een hoge mate van vakmanschap voor is vereist en waar het resultaat naar verwachting een dak is dat voor vele jaren probleemloos zal functioneren. Het Kurhaus in Scheveningen is dan ook de terechte winnaar van Het Dak van het Jaar 2018.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam