Monier introduceert betondakpan Innoslate

Bedrijfsnieuws Monier Innoslate

De Innoslate van Monier vertegenwoordigt de nieuwe generatie betondakpannen die scoort op esthetica, ecologie, ergonomie en economie. Deze vlakke betondakpan is een duurzame en milieuvriendelijke keuze, door zijn energiezuinige productieproces en mogelijkheden voor hergebruik. De Innoslate is de opvolger van de Astratto die uit het assortiment gaat. Monier heeft een aantal belangrijke technische verbeteringen doorgevoerd.

Het model van de Innoslate zelf en zijn waterafvoer zijn in vergelijk met de Astratto verbeterd. Tevens zijn nieuwe hulpstukken ontwikkeld, zoals gevelpannen. Die maken het mogelijk om direct in halfsteensverband te werken. Esthetisch valt vooral de fijnere ‘neus’ op. Dit specifieke design remt mos- en algengroei aanzienlijk. De Innoslate is leverbaar in antraciet en granietgrijs en geeft het dak een eigentijds en strak uiterlijk. Zijn contouren zorgen voor een modern ogend dakvlak.

De vlakke Innoslate is breed toepasbaar en kan al op flauwe dakhellingen worden gelegd vanaf 15°. Bovendien legt hij makkelijk en snel. De betonpan is namelijk verpakt met de voorkant tegen de achterkant. Dat scheelt de dakdekker een handeling en dus tijd en inspanning. Voorheen werden veel vlakke betonpannen met de zichtzijde tegen elkaar verpakt.

De dakpan van beton behoort tot een aparte klasse als het om duurzaamheid gaat. Van alle producten voor hellende daken heeft hij namelijk de minste milieubelasting. Daar komt bij dat de pan aan het einde van zijn lange levenscyclus gerecycled kan worden.

De hoogste score op milieuvriendelijkheid komt door zijn samenstelling uit zand, cement en water; natuurlijke grondstoffen. De door en door bijkleuring met natuurlijk ijzeroxide zorgt voor langdurig kleurbehoud en draagt ook aan die waardering bij. Bovendien hardt de betondakpan uit zonder dat hij in de oven wordt gebakken. Dat spaart veel energie en uitstoot van schadelijke stoffen als CO2.

Monier werkt de betondakpan daarna af met een innovatieve toplaag, ontwikkeld door de eigen researchafdeling. Die afwerking draagt enorm bij aan zijn levensduur en esthetische betrouwbaarheid.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam