Oriënterend onderzoek naar oorzaak branden op daken met zonnepanelen

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

 

18 september 2018

Er komt een onderzoek naar de oorzaak van branden op daken met zonnepanelen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op initiatief van Holland Solar besloten een dergelijk onderzoek uit te voeren.

 

Een brand van een dak met zonnepanelen wordt al snel toegeschreven aan de zonnepanelen of de installatie ervan. Holland Solar wil weten of dat ook daadwerkelijk zo is en wat daarvan dan de dieper liggende oorzaak is. Dit is voor de sector belangrijk, maar ook bijvoorbeeld voor de brandweer. Het onderzoek zal moeten worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met voldoende expertise over zonne-energie. Het ziet er naar uit dat ECN, part of TNO, het onderzoek gaat uitvoeren.

 

Met de enorme groei van het aantal daken met zonnepanelen is het niet onlogisch dat er nieuwe vragen komen. Holland Solar zet zich in om de kwaliteit van de zonne-energiesector onverminderd hoog te houden. Branden waarbij zonnepanelen betrokken zijn komen weinig voor, maar krijgen in toenemende mate aandacht in de media.

 

BRON: Holland Solar

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam