Renovatie entree Rijksmuseum met Triflex

Bedrijfsnieuws Triflex Rijksmuseum

Momenteel is men bezig met het renoveren van de entree van het Rijksmuseum in Amsterdam. De entree vertoonde lekkage, waardoor de waterdichting hersteld diende te worden. Winans Dakwerken uit Blokzijl is benaderd om het gehele vloerveld te voorzien van een waterdichting. Om lekkage bij de details te voorkomen heeft het bedrijf Triflex ingeschakeld om te kijken of het met deze producten mogelijk was om deze moeilijke details duurzaam af te dichten.  Er is gekozen voor het Triflex ProDetail membraan. Dit is een 2-laags systeem met een Speciaalvlies inlage. Door de onderlinge verkleving van het materiaal en de inlage ontstaat een homogene flexibele membraan afdichting. Doordat de aansluiting bij het buitenrandwerk zichtbaar blijft ten opzichte van de overige aansluitingen is daar gekozen voor RAL 7032 om esthetische waarden. De aansluiting aan de gevelzijde van het gebouw is erg hobbelig en ongelijk. Om extra zekerheid te waarborgen is de bovenste rand van het membraan extra voorzien van Triflex ProFibre.

Triflex ProFibre is een vezelversterkte PMMA hars, die uitstekend geschikt is voor kritische details, zoals deze. Tevens is het product geschikt voor het inplakken van bijvoorbeeld bouten en moeren en het conserveren van lood.

Door het gebruik van de producten van Triflex en de applicatie van Winans Dakwerken heeft Het Nieuwe Rijksmuseum een entree die duurzaam waterdicht is en waar men trots op kan zijn.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam