Roofs 2000-05-44 Nieuwslijn

Rockwool breidt assortiment bouwisolatiedekens uit.

Rockwool heeft zijn assortiment isolatiedekens uitgebreid met de nieuwe SpijkerflensDeken 122. Bovendien is het standaard leverprogramma van de Bouwdeken 121 verruimd.
De nieuwe SpijkerflensDeken 122 is aan een zijde voorzien van een brandveilig en dampremmend aluminiumlaminaat, de andere zijde is onverpakt. In de lengterichting bevat de deken draadversterkte spijkerflenzen. Deze voorkomen dat de alufolie van de deken kan inscheuren tijdens de bevestiging. De SpijkerflensDeken 122 is een variant op de succesvolle SpijkerflensDeken 123. Deze is volledig omhuld en daardoor prettig te verwerken. De standaardafmetingen, isolatiewaarde en leverservice van beide dekens zijn identiek.
De Bouwdeken 121 is standaard leverbaar in de breedten 1000 en 1200mm. Verder is het assortiment uitgebreid met de standaarddikte van 150mm. Voor meer informatie: 0475-353333.

Vogel-stixx, één systeem met variabele mogelijkheden

Nedsale, uit Venhuizen, introduceerde onlangs de Vogel-stixx omdat vogels met hun uitwerpselen veel schade kunnen toebrengen aan gebouwen, monumenten en beelden. De uitwerpselen bevatten namelijk agressieve stoffen die niet alleen moeilijk te reinigen zijn, maar ook gevels kunnen aantasten.
Daarnaast veroorzaken de uitwerpselen veel overlast voor bewoners, winkeliers en voetgangers. De Vogel-Stixx elementen worden m.b.v. van speciale lijm op randen en dorpels geplaatst.De vogels zullen op deze plaatsen niet meer neerstrijken, maar gaan elders een plekje zoeken. Een belangrijk aspect is dat de vogels niet worden verwond door de Vogel-Stixx. Het product bestaat uit duurzaam kunststof, waarin roestvrijstalen pinnen zijn gestoken. Dit principe wordt al enkele jaren met succes toegepast, het nadeel was echter dat voor verschillende situaties steeds weer andere modellen aangebracht moesten worden. Voor meer informatie: 0228-542215.

TenderVision maakt gratis wegwijs in aanbestedingen

Vanaf 1 maart biedt de Public Procurement Unit (PPU) van Pricewaterhouse Coopers in nauwe samenwerking met Sdu Uitgevers een gratis service aan de onder naam TenderVision voor relaties van Pricewaterhouse Coopers die inschrijven op Europese aanbestedingen (tenders). Met TenderVision worden bedrijven per e-mail op de hoogte gehouden van relevante aanbestedingen binnen de Europese Gemeenschap. De aanbestedingen van overheidsopdrachten worden op basis van een bedrijfsprofiel geselecteerd, zodat gericht ingeschreven kan worden op aanbestedingen.
Dagelijks verschijnen er vele honderden nieuwe aanbestedingen voor opdrachten door overheden binnen de Europese Unie. Het toenemende belang van deze informatie voor alle bedrijven die goederen en diensten leveren aan de overheid is onbetwist. Het efficiënt en adequaat kunnen verwerken van deze informatie levert bedrijven in toenemende mate een aanzienlijk concurrentievoordeel op. De Europese Commissie heeft een speciale database, de Tenders Electronic Daily (TED), ontwikkeld waarin alle aanbestedingen worden verwerkt. Hoewel de kansen op nieuwe en soms omvangrijke opdrachten hiermee zijn toegenomen, worden bedrijven wel geconfronteerd met een grote hoeveelheid aanbestedeningen, zonder duidelijk is welke voor hen van belang zijn.

De Reuver Dakbedekkingen voortaan Geerts De Reuver Dak- en Geveltechniek

De Reuver Dakbedekkingen zal voortaan Geerts De Reuver Dak- en Geveltechniek heten. Geerts De Reuver is een specialist op het gebied van stalen dakbeplatingen, bitumineuze en kunststof dakbedekkingen en (geïsoleerde) metalen gevelbekledingen.
Aan het begin van dit jaar heeft bouwkundig ingenieur Paul Geerts het aandelenpakket van De Reuver Dakbedekkingen van Henk de Reuver overgenomen. Henk de Reuver heeft het bedrijf in 38 jaar weten uit te bouwen tot een gevestigde naam op het gebied van dak- en gevelbekleding. De naam De Reuver blijft dan ook aan de onderneming verbonden en De Reuver zal werkzaam blijven in het bedrijf.
Paul Geerts, voormalig directeur van Mastum Dakbedekkingen, zal als directeur samen met Henk de Reuver en zijn team een nieuwe impuls aan het bedrijf geven. De eerste tekenen daarvan zullen te zien zijn wanneer het vernieuwde bedrijfsprofiel zal worden gepresenteerd.

Gemeente Hoorn kiest ook voor de nieuwe Secursil golfplaten NT

Ter vervanging van in totaal 9.000 vierkante meter oude asbesthoudende golfplaten op gemeenteloodsen heeft ook de gemeente Hoorn gekozen voor de nieuwe en 'veilige' Secursil golfplaten NT.
De golfplaten zijn ontwikkeld om de veiligheid op het dak ten opzichte van traditionele golfplaten te vergroten door de toevoeging van polyethyleen veiligheidsstrippen in elk golfdal van de plaat.
De Secursil golfplaten NT zijn 'onzichtbaar sterker, beter en dus veiliger', stelt de fabrikant. De platen hebben een grotere dikte van 7 mm en zijn voorzien van PE-veiligheidsstrippen. Deze strippen houden in geval van breuk de plaat bij elkaar waardoor een eventueel risico van 'doorvallen' nagenoeg wordt voorkomen. De golfplaten zijn KOMO-gecertificeerd.

Dagje spelen voor dakdekkers

Als je een prestatie op het dak kan leveren, dan lukt dat wellicht ook op het circuit, moet de Synthion Groep gedacht hebben. Het samenwerkingsverband van zeven gerenommeerde dakdekkersbedrijven nodigde een groot aantal relaties uit voor een dagje spelen op het circuit in Zandvoort.
Wat betreft de geleverde prestaties op het circuit viel het voor sommigen tegen. Belangstelling was er overigens volop. Ook voor het officiële gedeelte waarvoor de Synthion Groep Arno Brom van TNO had gevraagd om een uitleg te geven over de prestatieovereenkomst. Vervolgens werd er nog een uitleg gegeven over het concept Doordacht Dakbeheer. Het was tenslotte een dag van de Synthion Groep Daarna begon het spelen: een paar rondjes in een formule racewagen achter een Pace-car, scheuren met de tourracewagens, slalom rijden in een Clio, Quad rijden en met een profcoureur in een Renault Spider het circuit op.
Een prijswinnaar is er altijd wel te bedenken. Maar of het nou een prestatie was? Wel gezellig.

Hendrikx Someren onderdeel van CRH

Handelsonderneming Hendrikx Someren BV en Hendrikx Daksystemen Someren BV vormen sinds 27 maart 2000 onderdeel van CRH Nederland BV. CRH Nederland BV is in Nederland actief op het gebied van de detail- en groothandel in de fabricage van bouwmaterialen.
CHR Nederland BV maakt op haar beurt weer deel uit van CHR plc., waarvan de aandelen zijn genoteerd aan de beurs van Dublin, Londen en New York (NASDAQ). CHR houdt zich in Noord-Amerika en in Europa bezig met de fabricage van en handel in bouwmaterialen.
De activiteiten van Handelsonderneming Hendrixs Someren BV en Hendrikx Daksystemen Someren BV sluiten aan bij de werkmaatschappij Vlak Dak van CHR Nederland, die haar marktpositie door deze overname in Nederland heeft verstrekt.
De personele en service gerichte organisaties van de twee bedrijven zullen op het bestaande niveau worden gehandhaafd.

Een jubileumladder met een unieke, blauwe coating

Een opvallend product dat Altrex dit jaar introduceert in het kader van haar 50-jarig bestaan jubileum, is de Easy-Lifter Gold. Deze opsteekladder is uitgevoerd in een unieke blauwe coating en heeft gouden schommelhaken. Net zoals het eerste jubileumproduct, de Varitracks-Gold, heeft dit tweede jubileumproduct een beperkte oplage.
De Easy-Lifter Gold is een aluminium opsteekladder met 3 x 9 sporten met een lengte van 6,40 m. Belangrijk aspect van deze ladder is, naast de professionele kwaliteit, de gebruikersvriendelijkheid. Dankzij de driedelige uitvoering is de Easy-Lifter Gold bijvoorbeeld gemakkelijk op te bergen en te transporteren. Ingeschoven heeft de ladder een lengte van 2,62 meter en hij weegt slechts 18,5 kilo. Vanaf de grond is de ladder gemakkelijk op te schuiven door de kunststof geleidende profielen, de automatische, in goud uitgevoerde schommelhaken en de gevelrollen. Dankzij de gevelrollen beschadigt de Easy-Lifter Gold de gevel niet.

Opstalan introduceert grootschalige maatwerk DS-elementen

Het nog steeds groeiende tekort aan vakmensen in de bouwhandel heeft Opstalan uit Oisterwijk ertoe gebracht grootschalige maatwerk dakschild elementen (DS-elementen) op de markt te brengen. Met de introductie van de DS-elementen wordt ook de levertijd ten opzichte van prefab aanzienlijk verkort. DS-elementen kunnen binnen vier weken geleverd worden in plaats van de drie tot vier maanden die bij prefab gebruikelijk zijn.
Op basis van een duidelijk bestelformulier verzorgt het bedrijf alle overige berekeningen en levert in samenwerking met haar dealers de grootschalige maatwerk DS-elementen op de bouwplaats uit. De breedte van de elementen zorgt ervoor dat in zo min mogelijk hijsbewegingen het dak dicht gelegd kan worden. In verband met de grotere omvang van de elementen, stelt Opstalan voorlopig een speciale hijsvoorziening beschikbaar.
De grootschalige DS-elementen worden volledig op maat gemaakt uit gekoppelde enkelschalige standaard (DED-PU) dakelementen voor zadel-, lessenaars- en mansardedaken. Indien gewenst, worden de elementen afgeschuind geleverd. Verder zijn de elementen voorzien van panlatten, indien nodig met gootoverstek en de gebruikelijke rode Opstalan-cacheerlaag. Een speciale steunlat op het element zorgt voor eenvoudige en nauwkeurige plaatsing en voorkomt bovendien afglijden.
Bij een testproject werden zes 2-onder-1 kap woningen in een ochtend dicht gelegd. Wat omgerekend naar arbeidskosten een voordeel van circa fl. 1000,- per dak kan betekenen. Meer informatie: 013 - 5231313

Vaculux introduceert InsectSafeScreen

Vaculux, fabrikant van lichtdoorlatende koepels en piramides, introduceert de InsectSafeScreen. InsectSafeScreen is de nieuwste innovatieve ontwikkeling van Vaculux. Het product staat voor een insectenhor-systeem dat in deze vorm nog niet bestond en wat in vergelijking met bestaande systemen zeker voordelen geniet.
Het systeem is het eerste in zijn soort dat in de opening van de lichtkoepel wordt bevestigd. Hierdoor is een constante ventilatie van de binnenruimte mogelijk. In de ruimte naar boven kijkend ziet men alleen de lichtkoepel, terwijl de hor evenmin zichtbaar is als de koepel gesloten is.
De nieuwe insectenwering is geschikt voor iedere vierkante en rechthoekige lichtkoepel in vrijwel alle varianten en de meest gangbare maten. Aan de introductie liet Vaculux een duurtest van vijf jaar en intensieve praktijktest in de voedingsmiddelenindustrie vooraf gaan. Een groot voordeel is vooral ook dat InsectSafeScreen het invallende daglicht onbelemmerd doorlaat, zowel in open als in gesloten toestand blijft de lichtopbrengst even groot. De hor is zelfplooiend en is gemaakt van een sterke glasvezel met een coating van een U.V.-bestendige PVC.

Personeel

Bij de adviesafdeling 'Gevels en Daken' van de BDA Groep te Gorinchem is per 1 maart 2000 ir. P. (Patrick) J.C.E. van de Ven (25) als technisch medewerker in dienst is getreden. Van de Ven studeerde af bij de afdeling FAGO van de TUE op het thema 'Vochtdoorslag bij gelijmde baksteenconstructies met open stootvoegen'. Ook is per 1 april ing. L (Luc) G. Thomas (35) in dienst getreden. Thomas is afkomstig uit de vastgoedmarkt en was werkzaam bij het Dakinformatie en Adviescentrum.

Ing. Willem Zweers (38) is benoemd tot Algemeen Directeur van het Oisterwijkse Opstalan BV. Hij volgt de eigenaar-directeur C.A.P. van Opstal op, die zich 35 jaar na de oprichting terugtrekt uit de directie. Met ruim 200 medewerkers is Opstalan marktleider op het gebied van isolerende dak- en gevelsystemen.
Voordat Zweers aantrad bij Opstalan, was hij werkzaam als Marketing Manager Europa/Africa bij Shell Services International. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als management consultant bij Coopers & Lybrand. Met het plaatsmaken van de voormalig eigenaar-directeur Van Opstal voor Zweers, onderstreept Opstalan wederom haar ambities om zowel op product- als marketinggebied verder door te groeien. Van Opstal blijft overigens als aandeelhouder betrokken bij de nog steeds groeiende onderneming.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam