Roofs 2006-10-45 Nieuwslijn

Adaktis en Löwik bundelen krachten in Almelo

In Almelo is Adaktis Dakwerken Oost B.V. officieel geopend. Het bedrijf is een samenwerking van Löwik Installatietechniek en het Groningse Adaktis Dakwerken. De dakdekkerspoot van het Almelose installatiebedrijf wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. Anne Hoekstra en Edwin Plegt, directeuren van de samenwerkende bedrijven, tekenden begin oktober de contracten.

Adaktis Oost B.V. beoogt de ‘dakregisseur’ van Oost-Nederland te worden. Er wordt een kwalitatief hoogwaardig totaalpakket voor daken aangeboden: van bitumen en kunststof dakbedekking tot zink- en installatiewerk en dakveiligheid. De kracht achter het nieuwe bedrijf is de jarenlange kennis en ervaring van de moederbedrijven. Bovendien komt bedrijfsleider Jan de Haan zelf uit de regio en heeft hij zijn dakopleiding ook genoten in Oost-Nederland. Als technisch commercieel adviseur bij Adaktis Groningen heeft De Haan reeds bewezen de dakenbranche goed te kennen.

Het bedrijf biedt zodoende een totaalpakket voor dakbedekking en installatietechniek. Inmiddels zijn de eerste projecten in uitvoering.

 

Gilde Dak Office Afschotplan

Gilde Software uit Zevenaar test momenteel het Gilde Afschotplan. Dit is een nieuw onderdeel van Gilde Dak Office. De leverancier geeft hiermee gehoor aan de grote behoefte vanuit haar gebruikersgroep aan een op de Nederlandse markt afgestemde module voor het tekenen en berekenen van afschotisolatie, geïntegreerd in de bestaande systemen van het bedrijf. Dit najaar gaat een geselecteerde groep pilot-gebruikers starten met het Gilde Afschotplan. De officiële introductie is gepland tijdens de Bouwbeurs in Utrecht van 5 t/m 10 februari 2007. Tijdens de Nationale Dakendag gaf het bedrijf een preview van het systeem.

Met het Gilde Dak Office Afschotplan kan elke gewenste dakvorm getekend worden. Na het aangeven van de afwateringslijnen wordt het afschotplan berekend. Resultaten zijn niet alleen gedetailleerde werktekeningen, maar ook een hoeveelheidsstaat voor de materialen en een gemiddelde Rc-bepaling.

 

‘Het groenste project van Nederland’

Om de betrokkenheid van Lafarge Dakproducten bij duurzaam en milieubewust bouwen te onderstrepen, is per 1 oktober 2006 een wedstrijd uitgeschreven om te komen tot ‘Het groenste project van Nederland’. Zowel aannemers als architecten, opdrachtgevers, dakdekkers en ontwikkelaars kunnen een project insturen dat meedingt naar één van de vier kwartaalprijzen en de uiteindelijke hoofdprijs.

Bij de competitie staat het gebruik van milieuvriendelijke en duurzame bouwmaterialen centraal. Daarnaast wordt ook gekeken naar esthetische aspecten en de manier waarop het project is ingepast in de (natuurlijke) omgeving. De beoordeling geschiedt door een vakkundige jury onder leiding van de heer M. Haas, directeur van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en – Ecologie). Middels een publieksstem via de website van Lafarge worden de esthetische aspecten van de projecten onder een brede doelgroep getoetst. De uitkomst van deze publieksstem wordt door de jury meegenomen in de uiteindelijke beoordeling.

Het inschrijven van een project voor de wedstrijd ‘Het groenste project van Nederland’ is uiteraard gebonden aan een aantal criteria. Het wedstrijdreglement is te vinden op de website. Lafarge Dakproducten biedt de kwartaalwinnaars en uiteindelijke hoofdwinnaar de mogelijkheid om hun project nationale bekendheid te geven in het kader van de titel ‘Het groenste project van Nederland’. Details hierover worden verstrekt bij inschrijving.

 

AGENDA

Internationale Aluminium Conferentie ‘New Frontiers in Light Metals’: 9 november 2006. Auditorium TU Delft. Info: www.aluminiumcentrum.nl

Bouwrelatiedagen Rijswijk: 28-30 november 2006. Evenementenhal Rijswijk.

Nederlandse BouwVakbeurs: 16-19 januari 2007. WTC/FEC Expo, Leeuwarden. Info: www.bouwvakbeurs.fec.nl

Internationale Bouwbeurs 2007: 5-10 februari 2007. Jaarbeurs Utrecht

 

Open dagen Eshuis BV

Eshuis BV is al ruim 15 jaar dealer van JCB Grondverzetmachines en verreikers en sinds mei 2005 importeur van Klaas Ladder- en Verhuisliften voor Nederland. Op 10 en 11 november houdt het bedrijf Open Dagen zodat men, onder het genot van een hapje en een drankje, de diverse nieuwe machines en de ladder- en verhuisliften kan bekijken. Naast de aanwezigheid van vele modellen, zullen diverse demonstraties worden gegeven. Voor nieuwe relaties is het tevens bedoeld als gelegenheid het bedrijf te leren kennen.

 

PERSONALIA

Akoestikon haalt nieuwe akoesticus binnen

Akoestikon heeft haar team van geluidsspecialisten uitgebreid met een nieuwe medeweker. Per 1 september jl. is  Peter Lugtenburg in dienst getreden als project engineer. Peter Lugtenburg is een akoesticus met ruime ervaring in het vakgebied. Zijn takenpakket zal voornamelijk bestaan uit het, van ontwerp tot uitvoering, adviseren en begeleiden van adviseurs, architecten, opdrachtgevers en verwerkers van geluidsbeheersende oplossingen voor bouwprojecten.

Akoestikon is marktleider in Nederland als het gaat om het ontwikkelen en produceren van geluidsisolerende totaaloplossingen voor renovatie en nieuwbouw. De onderscheidende producten van het bedrijf houden geluidsproblemen al meer dan twintig jaar buiten de deur. Akoestikon maakt deel uit van de Recticel Group.

 

Kewodak erkend door Instituut voor Dakveiligheid

Op 17 oktober is Kewodak BV uit Alphen aan den Rijn officieel erkend door het Instituut voor Dakveiligheid. Kewodak BV toont hiermee aan achter de doelstellingen van het Instituut voor Dakveiligheid te staan. Zij leveren middelen en plaatsen materialen met betrekking tot dakveiligheid, welke voldoen aan de huidige eisen en richtlijnen. Denk hierbij aan o.a. verankeringspunten, staalkabelsystemen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast maken zij gebruik van erkende adviesbureaus voor het uitvoeren van Risico Inventarisatie en Evaluaties van daken voor het bepalen van de juiste maatregelen om veilig op de daken te kunnen werken. Kewodak BV is een gerenommeerd dakbedekkingbedrijf dat naast deze erkenning ook gecertificeerd is voor VCA** (veiligheid) en Dakmerk en KOMO procescertificaat voor dakbedekkingsbedrijven, waarmee naast veiligheid ook de kwaliteit aan de klanten wordt gegarandeerd. Erkenning door het Instituut voor Dakveiligheid is hiervan een logisch vervolg.

 

Verhuizing Hapeja Trading bv.

Hapeja Trading bv, de Nederlandse importeur en verdeler van Actis Isolatie, heeft in Haarlem een ruimer pand betrokken. Dit vanwege de grote groei die het bedrijf het laatste jaar heeft doorgemaakt als gevolg van een grotere bekendheid van het materiaal en de toepassingsmogelijkheden ervan. Het materiaal bestaat uit verschillende lagen gemetaliseerde films, watten en schuim (Triso Super 9 +) of  schaapswol (Triso-Laine +) . Hiermee wordt een dunne reflecterende isolatie gecreëerd met een hoge Rc-waarde. Het materiaal is licht, en is daarom eenvoudig te vervoeren en te verwerken; het neemt in de opslag weinig ruimte in. Het materiaal wordt veel toegepast in renovatieprojecten waar in de dakopbouw weinig ruimte is voor isolatiemateriaal, en in nieuwbouwprojecten waar een dunne, lichte dakopbouw is vereist. Momenteel heeft het bedrijf zes medewerkers in dienst. Naast de ruime opslag in het nieuwe pand in Haarlem heeft men tevens de beschikking over een opslagloods in IJmuiden en een uitgebreid distributienetwerk. Het bedrijf hoopt hiermee de verwachte verdere groei te kunnen realiseren.

De nieuwe adresgegevens zijn:

Hapeja Trading BV

A. Hofmanweg 44a

2031 Bl  Haarlem

 

KOMO campagne van start met Weg­wijzer

Iedereen kent KOMO als keurmerk van kwaliteit en zekerheid in de bouw. De achtergrondtesten van certificering zijn echter veel minder bekend. Wat zijn de voordelen? Hoe gaat het in zijn werk? Wat moet je doen om het KOMO-keurmerk te mogen voeren? Op deze en tal van andere vragen uit de markt geeft KOMO antwoord in een grote informatiefolder die massaal in de markt wordt verspreid.

'Wegwijzer voor certificering', in 5 stappen naar KOMO'. Onder deze titel geeft de folder helderheid over het KOMO-keurmerk. De boodschap is vooral gericht op bedrijven die certificering overwegen, maar niet goed weten hoe ze dat traject moeten ingaan. Die onwetendheid werpt voor veel potentiële certificaathouders een drempel op. De folder moet die drempel wegnemen. De folder maakt deel uit van de KOMO-promotiecampagne voor kwaliteitsborging in de bouw.

 

Maatwijziging Vlakke Mulden D-15

Nelskamp heeft de latafstand van de Vlakke Mulden model “D-15” aangepast. Hierdoor is deze 7 mm. meer variabel geworden en ook in vele gevallen passend voor het omdekken op de latmaat van de betondakpan.

De Vlakke Muldenpan is een traditioneel model met een kenmerkend uiterlijk en vaak toegepast bij historische gebouwen en in de agrarische sector. Ook wordt de pan in de nieuwbouw toegepast. Het is een van de weinige modellen die ook in verband ingedekt kan worden, waardoor de accenten nog meer tot hun recht komen. Door het gebruik van halve pannen die in het oppervlak juist niet opvallen, ontstaat een symmetrische verhouding.

Vlakke Muldenpannen worden in Nederland en België niet meer geproduceerd. Nelskamp maakt dit model in 3 afmetingen (D-15/ D-15 en D-10) en houdt daarmee ook een traditie in stand.

 

 Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand.  Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam