Roofs 2006-11-34 Open dag voor liefhebbers van techniek

Op vrijdag 10 november hield BMT Brekelmans Techniek BV in Tilburg een open dag, waarbij klanten en relaties uitgebreid kennis konden maken met de productiefaciliteiten, de producten, het personeel en enkele partners van het bedrijf. Het vooruitstrevende bedrijf heeft enkele opvallende nieuwe producten in het programma. Een verslag.

Jan Brekelmans, directeur van BMT Brekelmans Techniek, vertelt: “Wij zijn een bedrijf waar alles op het gebied van metaal, non-ferro en kunststof wordt vervaardigd. Het moet wel erg gek zijn als we het niet kunnen maken. Tevens hebben we een groot assortiment aan eigen producten, waaronder alles op het gebied van dakdoorvoeren en hemelwaterafvoeren voor gevelmontage. Maar ook reparatie, revisie en zelfs vervaardiging van niet meer bestaande onderdelen komt uit eigen keuken.”

De machines van het bedrijf konden in de productiehal nader worden bekeken. Zo heeft men een freesmachine staan voor het CNC frezen. Dit is een machine die recent aan het machinepark is toegevoegd en die veel nieuwe mogelijkheden biedt. Men kan er een keur aan gereedschappen en accessoires mee produceren, ook kan men er bijvoorbeeld een logo mee in een loodplaatje frezen. Het bedrijf is ook in het bezit van een robot die lood-laswerk kan verrichten. Hiermee kan men in hoog tempo bijvoorbeeld hemelwaterafvoeren produceren. Het activiteitengebied van het bedrijf is met al deze mogelijkheden zeer breed en varieert van bijvoorbeeld de vervaardiging van kunststof bekleding voor metalen dakonderdelen tot de bewerking van metalen kabels die een andere bestemming krijgen, zoals onkruidborstels.

Diverse bedrijven waar BMT Brekelmans Techniek BV intensief mee samenwerkt, waren aanwezig. Zo had Akkermans Dakbedekkingen een stand alwaar de relatie tussen kunststof dakbedekking en metaal werd toegelicht. Ook Techcomlight, de producent van de Solatube systemen (waar BMT de dakopstanden voor levert), had er een stand waar de werking van het daglichtsysteem werd toegelicht.

“Het idee voor een open dag is mede ontstaan door de vele verzoeken die we kregen vanuit de directe omgeving,” vertelt Brekelmans. “We dachten: laat iedereen die geïnteresseerd is maar gewoon langskomen, dan kunnen ze het zelf zien. En meemaken. We zijn tevreden met de opkomst (zo’n 140 mensen) en de enthousiaste reacties. Men kreeg op de open dag namelijk ook de kans om zelf een klok te maken van metaal, en zelf te lassen. Daar is flink gebruik van gemaakt: zo hebben zo’n 95 bezoekers een eigen klok vervaardigd, en 20 mensen hebben zelf gelast. Het blijft toch machtig voor iedereen die vroeger met Technisch Lego heeft gespeeld om nu zelf met de techniek aan de slag te gaan en ook om bijvoorbeeld eens een echte robot aan het werk te zien!”

Wie niet in de gelegenheid was om de open dag te bezoeken, is altijd welkom om zelf langs te komen op het bedrijf. Hij/zij krijgt dan een persoonlijke rondleiding.

Nieuw programma voor hemelwaterafvoer

Met name het assortiment aan dakdoorvoeren en hemelwaterafvoeren van het bedrijf is opvallend. Men biedt een compleet nieuw programma aan hemelwaterafvoeren, buizen, T-stukken en stadsuitlopen. De stadsuitlopen zijn bijvoorbeeld leverbaar in diverse materialen als aluminium, koper, RVS, slagvast PVC, etc. De HWA-buizen en T-stukken zijn leverbaar in aluminium, RVS en staal, in zowel ronde als vierkante vorm, met of zonder mof. 

Een andere opvallende nieuwe ontwikkeling die het bedrijf in eigen huis heeft ontwikkeld is de stadsuitloop met anti-hevelstrip. Dit is een in de stadsuitloop aangebrachte verhoging die voorkomt dat het water terug de constructie in kan lopen.

 

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam