Roofs 2007-07-24 Nieuwslijn

Agenda
Bouw Relatiedagen Gorinchem. 11-13 september 2007. Evenementenhal Gorinchem.
A+A Persoonlijke uitrusting, veiligheid en gezondheid op het werk. 18 t/m 21 september 2007. Internationale Vakbeurs Düsseldorf.
Facilitair en Gebouw. 19 t/m 21 september 2007, Brabanthal Leuven.
Praktijkdag Werken op hoogte: veilig en economisch. 26 september 2007, Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn.
Bouw Relatiedagen Hardenberg. 23-25 oktober 2007. Evenementenhal Hardenberg.
Interbuild 2007. 28 oktober t/m 1 november 2007. NEC Birmingham (UK).
Nationale Dakendag. 6 november 2007. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.dakendag.nl.
Bouw Relatiedagen Rijswijk. 27-29 november 2007. Evenemtenhal Rijswijk.
Nederlandse BouwVAKbeurs. 15-18 januari 2008, WTC Expo, Leeuwarden
Bouwbeurs Noord Nederland. 16-18 januari 2008, TT Hall Assen.
Facilitair en Gebouw. 16-18 januari 2008. Brabanthallen ’s Hertogenbosch.
Dach und Wand 2008. 5-8 maart 2008. Neue Messe Stuttgart.
Bouwbeurs Zuid Nederland. 11-13 maart 2008. Brabanthallen ‘s Hertogen­bosch
BouwRAI 2008. 1-4 april 2008. RAI, Amsterdam
Dakontmoetingsdagen 2008. 8-10 april 2008. Evenementenhal Gorinchem. Info: www.dakontmoetingsdagen.nl.

 

Nationale Dakendag in teken klimaatverandering
Tijdens de Nationale Dakendag (op 6 november 2007 in het Beatrixgebouw in Utrecht) zal veel worden teruggekomen op reeds eerder behandelde onderwerpen. Tijdens het ochtendprogramma (met als thema: klimaat en daken) zal met name worden ingegaan op het bergen en bufferen van water op het dak, de effecten van tuindaken op CO2-reductie en fijnstofbinding en het milieuvriendelijk ontmantelen van daken. De organisatie stelt dat de Dakendag een denkimpuls moet vormen: er liggen kansen op deze gebieden, de markt zou daarmee aan de gang moeten en niet wachten op de overheid tot die met regelgeving ontwikkelingen in beweging zet. Bovendien is de situatie rond het recyclen van bitumen inmiddels een andere dan toen het onderwerp twee jaar geleden op de Dakendag aan de orde kwam.

Tijdens het middagprogramma zal een stand van zaken worden gegeven van de voortgang van de ontwikkelingen die in verband met de NVN 6050 in gang zijn gezet. Diverse producten en systemen voor brandveilig detailleren zullen worden uitgelicht. Tevens zal het BDA Dakboekje 2008 worden gepresenteerd.

 

Nieuwe normen NEN
NEN 6063:2007 Ontw. – Bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken. Kritiek voor 2007-09-01.

NEN-EN 13084-2:2007 – Vrijstaande schoorstenen; Deel 2: Betonnen schoorstenen.

NEN-EN 13162:2001/C1: 2006 – Producten voor thermische isolatie van gebouwen; Fabrieksmatig vervaardigde producten van minerale wol (MW). Specificaties.

NEN-EN 13163:2001/C1:2006 - Producten voor thermische isolatie van gebouwen; Fabrieksmatig vervaardigde producten van geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS); Specificatie.

NEN-EN 13164:2001/C1:2006 - Producten voor thermische isolatie van gebouwen; Fabrieksmatig vervaardigde producten van geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS); Specificatie.

NEN-EN 13165:2001/C1:2006 - Producten voor thermische isolatie van gebouwen; Fabrieksmatig vervaardigde producten van hard polyurethaanschuim (PUR); Specificatie.

NEN-EN 13167:2001/C1:2006 - Producten voor thermische isolatie van gebouwen; Fabrieksmatig vervaardigde producten van cellulair glas (CG); Specificatie.

 

Rectificatie
Bij het artikel ‘Een waterdicht dak ontstaat niet vanzelf!’ is per abuis onvermeld gebleven dat het artikel tot stand is gekomen met medewerking van de dakinspecteur/technisch adviseur van VROM Rijksgebouwendienst Willem van Neck. In ons septembernummer zal een interview met Van Neck worden opgenomen waarin niet alleen nader zal worden ingegaan op zijn gevarieerde loopbaan, maar ook op de in het artikel besproken problematiek.
op zijn gevarieerde loopbaan, maar ook op de in het artikel besproken problematiek.

 

Adreswijziging
Per 1 juni is Mastum Daksystemen verhuisd. Het nieuwe adres is:

Veldzigt 57
3454 PW  De Meern
Postbus 183
3454 ZK  De Meern
Tel: 030-2642060
Fax: 030-2642070

 

Permanente valbeveiliging Roof Safety Systems
Voor daken waarop regelmatig onderhoudswerkzaamheden verricht moeten worden heeft Roof Safety Systems een systeem voor permanente valbeveiliging ontwikkeld. Installateurs en onderhoudsmedewerkers kunnen dan veilig het dak betreden en het onderhoud uitvoeren. Het systeem voldoet aan de hoogste Europese norm EN ISO 14122-3 en is door het gerenommeerde certificeringinstituut Aboma+Keboma goedgekeurd.

Geen losse onderdelen: De valbeveiliging is gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht aluminium en bestaat uit drie onderdelen: een hek van 2 meter breed en 1,10 meter hoog, een staander en een contragewicht van 25 kg. Het hekwerk wordt aan de staander geschroefd.

Zeer snel op te bouwen: Hekwerk en staander worden eenvoudig met een moer en een bout aan elkaar geschroefd. Hierbij is geen speciaal gereedschap zoals bij popnagels nodig. Op de staander wordt een contragewicht geplaatst. Het dak hoeft dus niet doorboord te worden. De valbeveiliging is zeer snel op te bouwen: met een ploeg van twee man kan minimaal 100 meter per dag worden gemonteerd.

Op maat gemaakt: Het valbeveiligingssysteem kan op maat worden gemaakt. De opdrachtgever ontvangt vooraf een uitgebreide technische tekening van de geboden oplossing.

Esthetisch door een schuin geplaatst hekwerk: Vanuit esthetisch oogpunt is het niet fraai dat de valbeveiliging vanaf het maaiveld zichtbaar is. Daarom wordt het hekwerk onder een flauwe hoek op het dak geplaatst. Het hekwerk blijft hierdoor voor toeschouwers vanaf de straat zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. Om de valbeveiliging verder te integreren in kleuren van het gebouw kan het hekwerk in elke gewenste kleur worden gespoten.

 

Waterdicht detailleren zonder open vuur
Daken worden steeds vaker benut voor technische installaties die niet in kostbare binnenruimtes geplaatst hoeven te worden. Het is algemeen bekend dat lekkages op een dak vaak voorkomen bij dergelijke detailleringen. Hoe ingewikkelder de constructie, des te hoger de eisen en de technische uitdagingen die aan een dakafdichting worden gesteld. Triflex bv uit Zwolle biedt diverse systemen voor het waterdicht afwerken van details zonder gebruik van open vuur.

De Triflex systemen worden vloeibaar aangebracht en zijn altijd volledig voorzien van een wapeningsvlies. Daardoor is het materiaal scheurover­bruggend. Voor afdichting van volledige dakoppervlakken heeft het bedrijf de Triflex DS of Triflex ProTect beschikbaar (deze laatste met name voor groen- en waterdaken); voor dakdetails, scheuren, goten en overgangen is Triflex ProDetail beschikbaar. De materialen zijn op de meest uiteenlopende bouwmaterialen toepasbaar en tot -5ºC verwerkbaar. De producten worden aangebracht door erkende verwerkers. Ook is er een veiligheidscoating voor aanduiding van de randzone beschikbaar (Triflex Cryl SC 237).

 

PERSONALIA

Derbigum Nederland bv
Per 20 maart jl. is het verkoopteam van Derbigum Nederland versterkt met de 26-jarige Muhamber Mihmat. Naast Regio Manager Jan Croonen zal Muhamber aanvankelijk werkzaam zijn als junior Rayon Manager in de regio Zuid Nederland. Na een studie International Business & Management is Muhamber bij diverse bedrijven werkzaam geweest als commercieel medewerker binnendienst.

Gilde Software
Als gevolg van de toegenomen activiteiten is het consultancyteam van Gilde Software per 1 mei 2007 uitgebreid met een ervaren consultant, de heer Rob Andichon.

Vlutters Dakmaterialen
Vanaf 1 mei 2007 is de heer Coen Gerberink als technisch adviseur werkzaam bij Vlutters Dakmaterialen B.V. Oldenzaal. Hij is verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van relaties in Midden en Oost Nederland.

 

Vink introduceert Lexan Solar Control IR koepels
Vink nv uit Heist-op-den-Berg introduceert een gepatenteerde reeks energiebesparende koepels: Lexan Solar Control IR. De in deze koepels gebruikte platen blokkeren het infrarood spectrum, maar laten tegelijkertijd veel licht door. Het resultaat is een maximale lichtinval met een minimale opwarming. De thermisch isolerende eigenschappen van deze koepels betekenen dan ook een besparing op zowel verwarmings- als aircokosten. De koepels zijn bovendien slagvast en duurzaam en ze zijn bestand tegen de meest extreme weerscondities.

 

Corus opent nieuw Kalzip® verkoopkantoor
Corus heeft per 1 april jl. de verkoop van Kalzip® in Nederland geherstructureerd en een verkoopkantoor geopend bij haar vestiging in IJmuiden. In de oude situatie werd Corus in Nederland voor wat betreft de verkoop van Kalzip® vertegenwoordigd door Hafkon bv, welke in de toekomst zal optreden als premium montage partner.

Als Sales Director Nederland is Han Stadt benoemd, die sinds 2002 bij Hafkon als verkoopleider werkzaam was. Hij zal na de opbouwfase in Nederland de leiding overnemen voor de gehele Benelux regio. Voor deze regio wordt een exclusief netwerk met Kalzip® partners opgebouwd.

 

Schoon metselwerk bij afbouw
Hemelwaterafvoeren worden in de bouw altijd als laatste aangebracht, na het afvoegen van het metselwerk – om de voeger niet in zijn werk te belemmeren. Ruim voor het afwerken van het metselwerk is het dak inclusief dakgoot en uitlopen meestal al klaar. In de tussentijd moet de gevel worden beschermd tegen vervuiling en wateroverlast.

Tilmar bv uit Meppen introduceert hiertoe de TT-HWA (Tilmar Tijdelijke Hemel­water­afvoer). Deze is verkrijgbaar in een PE flexibele slang, die bedoeld is voor eenmalig, of enkele malen, gebruik. Deze slang is in diameter 80 mm en 100 mm leverbaar, per meter of op rol. Er is ook een duurzame PVC versie. Dit is een slijtvaste plat oprolbare PVC slang met geweven polyester inlage, geschikt voor veelvuldig hergebruik. Deze slang is in diameter 80 mm leverbaar, per meter of op rol. Beide slangen zijn blauw van kleur en eenvoudig en snel aan te brengen en weer te verwijderen.

 

Nieuwe catalogus Roymans bevestigingsmaterialen
Roymans is al meer dan 20 jaar de specialist op het gebied van bevestigingsmaterialen voor de stalen dak- en wandbranche. In de nieuwe catalogus vindt u de technische gegevens van het complete productenassortiment. Alle informatie over bevestigingsmaterialen, gereedschappen, elektrische handgereedschappen, geschoten bevestigingen, hijsgereedschap of veiligheidsmaterialen, is hier duidelijk en overzichtelijk in opgenomen. De catalogus is bij Roymans aan te vragen.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam