Roofs 2007-11-23 Nieuwslijn

Kelders Dakmaterialen stapt uit ProBasys Benelux
Onlangs heeft Kelders Dakmaterialen BV besloten haar lidmaatschap van ProBasys Benelux op te zeggen. Kelders Dakmaterialen, groothandel in materialen en benodigdheden voor het vlakke dak, is altijd een bijzondere partner geweest in dit samenwerkingsverband van producenten van dakmaterialen.
Jarenlang heeft Kelders Dakmaterialen als niet-producent deel uitgemaakt van het samenwerkingsverband. Met veel enthousiasme en met kennis van zaken heeft Kelders een bijdrage geleverd aan recente productontwikkelingen. Tot ieders tevredenheid. De laatste jaren heeft de organisatie zich echter sterk ontwikkeld als een onafhankelijke partner voor de verwerkers van dakmaterialen. Het lidmaatschap van ProBasys past niet langer bij die onafhankelijke positie.

 

Ladderclip voor borging ladder
Spiderfactory uit Haarlem introduceert de Ladderclip, een dakrandklem die is bestemd voor de borging van de bovenkant van de ladder aan de dakrand of dakgoot. De Ladderclip wordt als een huls over de ladderboom geschoven en vervolgens met twee sterknoppen handvast aan de dakrand gedraaid.

De klem onderscheidt zich van vergelijkbare systemen met name door de uitvoering in RVS. Hierdoor wordt het risico op slijtage of zelfs breken van de houder, als gevolg van de bewegingen die de ladder maakt bij het beklimmen, uitgesloten. Andere opvallende kenmerken zijn de korte ladderboomhouder (die het systeem eveneens stabieler maakt) en de stevige bevestiging van het rubber aan de klem. Het rubber, dat ervoor dient de dakrand tegen beschadigingen te beschermen, vormt een geheel met de klem. Het kan daardoor niet afbreken. Verder is het gepatenteerde systeem uitgerust met een verlengadapter. Hiermee kan het systeem in verschillende hoeken worden gesteld, ook kunnen hiermee grotere overspanningen worden overbrugd.  De Ladderclip heeft een gewicht van 1,2 kg en past op elke gangbare professionele ladder.

 

Troelstra & de Vries onderdeel Soprema Group
Met ingang van 7 november 2007 maakt dakbedekkingfabrikant Troelstra & de Vries uit IJlst onderdeel uit van de Franse Soprema Group. De Friese fabrikant werkte al langer met Soprema, een van de grootste producenten van daksystemen ter wereld, op productniveau samen. Deze samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot een volledige integratie van de activiteiten.

De naam Troelstra & de Vries en manier van werken blijven ongewijzigd. De heren Frank Troelstra en Johannes de Vries zullen zich na de overdracht uit de onderneming terugtrekken. De directievoering is in handen van de heren François Kellner en Leo Hoekstra.

 

Nieuwe Koramic dakpan: Belfelds blauw bont gesmoord
Wienerberger heeft aan het kleurengamma van de OVH dakpannen een nieuwe variant toegevoegd: de Janssen-Dings OVH Belfelds blauw bont gesmoord. De Belfelds blauw bont gesmoord is een keramische dakpan op blauwe scherf met een authentiek historisch voorkomen. Kenmerkend is dat geen enkele dakpan exact hetzelfde van kleur is. Dit geeft daken die gedekt zijn met OVH Belfelds blauw bont gesmoord een levendig karakter, zoals we dat kennen van de jaren dertig.

Naast de nieuwe kleur Belfelds blauw bont gesmoord kent het model Janssen-Dings OVH nog vijf andere kleuren op blauwe scherf. Bovendien bevat het Koramic-assortiment van Wienerberger behalve de Janssen-Dings OVH gesmoorde dakpannen nog zeven andere panmodellen op blauwe scherf.

 

Rapportage Arbeidsinspectie inzake Kedge
De Rechtbank te 's-Gravenhage besloot in haar tussenvonnis van 18 juli jongstleden om aan de Arbeidsinspectie haar zienswijze te vragen ten aanzien van het Kedge ankerpunt. Aanleiding hiervoor was de door Latchways aangespannen bodemprocedure. In november werd het rapport afgeleverd.
De Arbeidsinspectie concludeert dat de richtlijn 89/686/EEG voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen niet van toepassing is op het Kedge ankerpunt. Volgens artikel 1 lid 3 van deze richtlijn moeten dergelijke ankerpunten namelijk worden gezien als "de andere externe voorzieningen" en niet als persoonlijke beschermingsmiddelen. De Arbeidsinspectie geeft tevens in haar rapport aan dat het Kedge ankerpunt niet behoeft te voldoen aan de EN 795. Tot slot geeft de Arbeidsinspectie nog aan dat er in zijn algemeenheid een belangrijke rol is weggelegd voor de werkgever.

 

Agenda
ISSO/SBR-bijeenkomst Brandveilige doorvoeringen. 11 december 2007. Nederland Instituut Fysieke Veiligheid Nibra te Arnhem.
Nederlandse BouwVAKbeurs. 15-18 januari 2008, WTC Expo, Leeuwarden
Bouwbeurs Noord Nederland.
16-18 januari 2008, TT Hall Assen.
Facilitair en Gebouw. 16-18 januari 2008. Brabanthallen ’s Hertogenbosch.
Dak Event 2008. 29-31 januari 2008. Evenementenhal Gorin­chem. Info: www.dakevent.nl
VSK 2008. 11-15 februari 2008. Jaarbeurs Utrecht.
Dach und Wand 2008. 5-8 maart 2008. Neue Messe Stuttgart.
Bouwbeurs Zuid Nederland.
11-13 maart 2008. Brabanthallen ‘s Hertogenbosch
BouwRAI 2008. 1-4 april 2008. RAI, Amsterdam

 

PERSONALIA
Jan Stroo benoemd tot Algemeen Directeur CRH Roofing Materials
Per 1 oktober 2007 is de heer Jan Stroo benoemd tot Algemeen Directeur CRH Roofing Materials BV. Hij neemt deze taak over van de heer Jos de Nijs, die zich vanaf nu ook concentreert op zijn functie als Algemeen directeur van CRH Specialist Builders Merchants.

Tot 1 oktober 2007 was de heer Stroo Commercieel Directeur Kelders Dakmaterialen BV, een van de dochterondernemingen van CRH Roofing Materials. De heer Stroo heeft een rijke staat van dienst in de bouwwereld. Hij heeft jarenlange ervaring in de bouwsector. CRH Roofing Materials wil onder zijn leiding haar toppositie op de Nederlandse markt verder uitbouwen.

CRH Roofing Materials BV bestaat uit Delbouw BV, Fielmich BV, Kelders BV en Vlutters BV. De verschillende ondernemingen leveren dakmaterialen en gereedschappen voor met name het platte dak. Met 18 vestigingen in heel Nederland en een landelijk distributiecentrum in Wijchen behoren de verschillende ondernemingen binnen CRH Roofing Materials tot de grootste specialistische distributeurs op het gebied van dak. CRH Roofing Materials maakt onderdeel uit van multinational CRH International, een wereldspeler op het gebied van bouwmaterialen.

Dakmeester Jacobs benoemd tot vice-president IFD
Piet Jacobs van Jacobs Dakbedekkingen is onlangs benoemd tot junior vice-president van de Internationale Federatie Dakdekkers (IFD). Namens de Vereniging Het Hellende Dak behartigt hij de belangen van dakdekkers. 

Piet Jacobs werd in Hongarije tijdens het 55e congres van de IFD verkozen tot junior vice-president. Na een termijn van drie jaar zal hij vervolgens worden benoemd tot president. Een eervolle benoeming, waarmee hij in 2013 het internationale congres van de IFD naar Nederland haalt. De IFD vertegenwoordigt 15.500 dakdekkerbedrijven met een gezamenlijke omzet van 11 miljard euro. Het is een internationale denktank die zich al sinds 1952 bezighoudt met grensoverschrijdende belangen op sociaal, maatschappelijk en technisch gebied voor de bij de brancheorganisaties aangesloten bedrijven.

Nieuwe medewerkers Gilde Groep
Wegens de toename van de activiteiten van de Gilde Groep zijn recent vijf nieuwe medewerkers in dienst getreden.

Het supportteam in Sneek is uitgebreid met Carla Jonkman als medewerkster Technische Software Ondersteuning en Fedde Veenstra als binnendienst medewerker. Gilde Software in Zevenaar heeft per 1 november versterking van drie dames. Yvonne Harmsen voor de Commerciële Binnendienst, Edith Faasen als receptioniste/telefoniste en Linda Wildekamp voor de Marketing en Communicatie.

 

Marcus Dommisse sales manager Nederland I.R.S.
Marcus Dommisse, geen onbekende binnen diverse disciplines van de platte dakenmarkt in Nederland, is op 1 oktober 2007 gestart is als sales manager Nederland van I.R.S. om de markt van dienst te kunnen zijn.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam