Roofs 2009-02-19 Bouwen in balans

De Internationale Bouwbeurs 2009 vindt van 9 t/m 14 februari 2009 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Thema dit keer is Bouwen in balans. Dit thema speelt in op de trend en behoefte om de goede balans te vinden tussen een gezonde leefomgeving en duurzame ontwikkeling. Ruim 1000 exposanten geven acte de prèsence en men een verwacht een bezoekersaantal van meer dan 100.000.

Tijdens de beurs worden diverse congressen georganiseerd, zoals het ochtendcongres ‘Naar brandveilige gebouwen’ op donderdag 12 februari, georganiseerd door Brandveilig Bouwen Nederland. Op dezelfde ochtend organiseert de Vereniging van Steiger- Hoogwerk- en betonbekistingsbedrijven (VSB) het symposium ‘Veilig werken op hoogte’. Traditioneel zal tijdens het Bouwgala de Nederlandse Bouwprijs worden uitgereikt. Tot de genomineerden horen o.a. All-up bv met de BE-kraan uit hun assortiment en het Schiebroek Energiedak.

Tevens zullen steigerbouwwedstrijden worden gehouden en wordt tegelijk met de Bouwbeurs de beurs Bouw & ICT gehouden. In relatie met het thema zal in hal 9 het Kennisplein ‘Energie in balans’ worden ingericht.

Hal 11 zal zoals gebruikelijk gelden als de zogeheten ‘Dakhal’. Onderstaand bieden wij u een overzicht van de exposanten uit de dakenbranche en hun noviteiten.

 

Aboma+Keboma
Op deze beurs presenteert Aboma+Keboma o.a. de volgende activiteiten: veilig werken op de bouwplaats en veiligheidskeuringen van bouwmaterieel. Tevens laat men een aantal nieuwe producten/diensten zien zoals de Veiligheidscatalogus Bedrijf, specifiek afgestemd op uw organisatie en gebaseerd op informatie uit de Abomafoon. Ook nieuw is de Technische uitleg Richtlijn Steigers, een interessante voorlichting voor iedereen die te maken krijgt met de nieuwe Richtlijn Steigers, die tijdens de BouwBeurs wordt geïntroduceerd.

Stand:  7-B108.

 

Actis Isolatie/Hapeja Trading
Hapeja Trading, importeur van de Actis Multi-reflecterende folies, profileert zich als een groene onderneming. Niet alleen neemt bij toepassing van de isolatiematerialen van het bedrijf het energieverbruik af , tevens wordt het product geproduceerd uit grondstoffen welke niet schadelijk zijn voor het mileu; onlangs heeft de Franse fabrikant de ISO 14001 normering mogen ontvangen. Tevens wordt tijdens de Bouwbeurs het product BOOST`R 10 geïntroduceerd, een waterkerende dampdoorlatende folie welke in combinatie met minerale wol prestatie verhogend werkt.
In 2009 wordt een nieuwe fabriek met een nieuwe productielijn in gebruik genomen voor het produceren van houtvezelisolatie, voorzien van het CE-keurmerk. Men kan het product vanaf mei leveren, maar de Nederlandse primeur wordt tijdens de Bouwbeurs al getoond en toegelicht.

Stand: 10-C055

 

All-Up 
All-up uit Almelo is met de BE-kraan genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Bouwprijs. Tijdens het Gala van de Nederlandse bouw tijdens de komende bouwbeurs worden de winnaars bekend gemaakt.
De jury spreekt in het juryraopport over een opmerkelijke kraan: “Deze BE-kraan voorziet in de behoefte om op een uiterst flexibele manier het hijswerk in eigen beheer uit te voeren. (…) De jury is onder de indruk, omdat daarbij ook aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan”.
De kraan heeft een werkhoogte van 30 meter, een reikwijdte van 25 meter, en een maximale hijslast van maar liefst 1300 kg. Tevens is de kraan snel om te bouwen tot hoogwerker. Het geheel zit gemonteerd op een Clixtar oplegger van Veldhuizen wagenbouw. Tevens is de combinatie te besturen met een BE-Rijbewijs. 

Stand: BTBO-46

 

Altrex
Altrex presenteert binnen het thema 'Veilig en berekend innoveren" een aantal innovaties op het gebied van steigers en ladders voor de professional. Het bedrijf is vertegenwoordigd met 2 stands.  In hal 7 worden onder meer enkele innovaties binnen het 5000-serie Modulair SteigerSysteem gepresenteerd, zoals een nieuwe Dakrandbeveiliging met LadderUitstap, nieuwe Easy-Fit kantplanken, en de kleuraanduiding in de schoorklauwen. Tevens zullen de nieuwe bouwladder en telescopische ladder te zien zijn.  In hal 3 presenteert Altrex producten die specifiek gericht zijn op schilders.

Stand 7-E050

 

Aluminium Centrum
Het Aluminium Centrum is aanwezig met het Aluminium Paviljoen. Met zijn 220 vierkante meter is het één van de grote themapresentaties op deze Bouwbeurs.
Deelnemers aan het Aluminium Paviljoen zijn onder andere Comhan Holland, Hafkon, Metaalgieterij Bruijs, Nedal, SAPA RC Profiles, SAPA Pole Products en het Aluminium Centrum zelf. Op het Aluminium Innovatieplein presenteren bedrijven hun recente innovaties. Dit levert een grote verscheidenheid aan aluminiumproducten en ideeën op voor zowel architectuur, infrastructuur en civiele constructies als voor signing en projectinrichting. Tijdens de Bouwbeurs zal in het Aluminium Paviljoen het startschot gegeven worden voor de competitie voor de Benelux Aluminium in Renovatie Award.

Stand: 1-A118

 

A&T Dakadvies
A&T Dakadvies biedt professionele bouwpartijen een vakkundig onafhankelijk advies voor het totale bouwdeel dak. Het bedrijf introduceert op de beurs een noviteit op het gebied van dakenbeheer: de uitvoering van thermografiemetingen door middel van een infrarood camera. Hiermee kan contactloos en op afstand temperatuurmetingen omgezet worden in beelden.

Stand: 11-E040

 

A&T Save-Up® Sales
Of het nu gaat om inspectie, onderhoud, renovatie of reparatie, regelmatig moet er aan of op het dak gewerkt worden. Dat moet natuurlijk veilig zijn, maar het bouwen van steigers is kostbaar, evenals het huren van hoogwerkers. De oplossing is het dak permanent uit te rusten met het A&T Save-Up® systeem. Hiermee creëert u permanente verankeringspunten voor valbeveiliging op daken. Het systeem kan zowel in prefab daken als in bestaande daken worden ingebouwd en is geschikt voor platte en hellende dakconstructies.

Stand: 11-E040

 

Blauwplaat bv
Dow Chemical, uitvinder van het omgekeerde dak, heeft het Roofmate Mink (“min ka”) systeem ontwikkeld. Hierbij worden Roofmate SL thermische isolatieplaten op de dakbedekking geplaatst waarop vervolgens Roofmate MK, een speciale waterdampdoorlatende en waterkerende scheidingslaag, wordt aangebracht. Uit wetenschappelijke studies en praktijkonderzoek blijkt dat door toepassing van dit systeem de aanwezigheid van regenwater onder de isolatie kan worden verwaarloosd. Er kan dus een hogere Rc-waarde worden bereikt zonder dat de dikte van isolatiepakket dient te worden aangepast. Het systeem kan worden toegepast in zowel nieuwbouw en renovatie-projecten. Het biedt een oplossing voor grind belaste daken, daken met tegels op tegeldragers, begaanbare daken (terrasdaken) en gebruiksdaken (begroeide daken, parkeerdaken).
Dow Chemical laat regelmatig praktijkgericht onderzoek uitvoeren naar het functioneren van het omgekeerde dak, alsook onderzoek naar de prestaties van de toegepaste materialen in het omgekeerde dak.

Stand: 11-E054

 

Corus Color
Ondersteund door architecten en kleurexperts heeft Corus een nieuwe kleurenreeks voor Colorcoat HPS200® Ultra ontwikkeld met daarin onderling samenhangende natuurtinten en subtiele tonen, maar ook kleuren waarmee een krachtig statement te maken is. De vernieuwde kleurenkaart biedt een handzaam hulpmiddel om de kleurkeuze te vergemakkelijken. De UV-bestendigheid is sterk verbeterd.

Stand: 11-A022.

 

Corus Star-Frame Solutions
Corus presenteert haar nieuwe onderneming Corus Star-Frame® Solutions. Dit bedrijf biedt o.a. advisering, bouw- en projectbegeleiding van staalframeprojecten en staat voor ervaring, kwaliteit, duurzaamheid, innovativiteit en partnerschap. Met het bekende Star-Frame bouwsysteem worden lichtgewicht, prefab casco’s geleverd onder KOMO-certificering. Belangrijke voordelen van het bouwsysteem zijn o.a. het lage eigengewicht, de hoge bouwsnelheid, hoge isolatiewaarde (Rc=10 is mogelijk!) en flexibiliteit.

Stand: 11-A022

 

Dakpleinen op hoog niveau
Drie onafhankelijk opererende producenten van hoogwaardige daksystemen bundelen hun krachten op de Internationale Bouwbeurs 2009. Onder het motto  ‘Dakpleinen op hoog niveau’ worden de oplossingen voor probleemloos meervoudig en intensief gebruik van daken door Phoenix, ZinCo Benelux en Foamglas in een gemeenschappelijke stand gepresenteerd. In de stand tonen de producenten doorsnedes van duurzame opbouwen voor meervoudig ruimtegebruik.

Foamglas levert drukvaste cellulair glasisolatie, Phoenix is producent van zelfklevende wortelbestendige EPDM dakbanen en ZinCo Benelux levert systeemoplossingen voor groen- en gebruiksdaken. Gezamenlijk bieden Phoenix, Foamglas en ZinCo Benelux duurzame totaaloplossingen voor opdrachtgevers die hun daklandschap optimaal willen benutten.

Meervoudig ruimtegebruik  is de ideale oplossing voor het ruimtegebrek in het stedelijk gebied. Daarnaast is de grootschalige toepassing van groendaken de oplossing voor vele milieuvraagstukken. Groendaken bieden namelijk een aanzienlijke bijdrage aan waterberging, fijnstofbinding, toename diversiteit flora en fauna en verbetering stedelijk klimaat.

Stand: 11-A050

 

De Groot Vroomshoop
Met de vernieuwde huisstijl van De Groot Vroomshoop wordt benadrukt dat de drie werkmaatschappijen Bouwsystemen, Gelijmde Houtconstructies en Houtbouw onderdeel zijn van één organisatie. De nieuwe naam De Groot Vroomshoop Groep in combinatie met de huisstijl brengt de synergie van de werkmaatschappijen tot uitdrukking.
Houtbouw levert industrieel geproduceerde prefab houten bergingen, gevel- en dakelementen. Gelijmde Houtconstructies levert totaaloplossingen op het gebied van gelamineerde houtconstructies.  Bouwsystemen realiseert permanente en semi-permanente huisvesting voor Zorg, Onderwijs en Kantoren.

Stand: 1-C118

 

Gilde Software
Wilt u met hetzelfde aantal mensen meer werk kunnen verrichten? Bent u op zoek naar kostenbesparingen? Wilt u meer inzicht hebben in uw projecten en in uw bedrijf? Wilt u net als ruim 400 dak- en gevelbedrijven werken met de softwarespecialist voor de dak- en gevelbranche? Bezoek dan de stand van Gilde Software tijdens de Internationale BouwBeurs 2009.

Gilde Software laat graag haar bedrijfsomvattende software HandSoft Pro zien, Handige Software voor dak- en gevelbedrijven. Met HandSoft Pro integreert u al uw bedrijfsprocessen zoals: relatiebeheer, calculatie, onderhoudscontracten, werkvoorbereiding, projectadministratie, bestellingen, kostenbewaking en de financiële administratie.

Daarnaast is er voor dak- en gevelbedrijven specifieke software voor het maken van daktechnische berekeningen, de RC berekening van een afschotdak, tekenwerk en het bepalen van hoeveelheden vanaf tekeningen.

Stand 11-C001.

 

ITW Bevestigingssystemen
Per 1 januari 2009 zal de vertegenwoordiging  van Haubold producten door SPIT Paslode, onderdeel van ITW Bevestigingssystemen, worden overgenomen. De pneumatische apparatuur is een goede aanvulling op het assortiment bevestigingsmaterialen en apparatuur van het bedrijf. Tijdens de Bouwbeurs introduceert men een aantal nieuwe producten, zoals o.a. drie haakse slijpers en pneumatisch apparatuur en bevestigingsmiddelen.

Stand: 12-A034

 

Kalzip Nederland
Exclusief tijdens de BouwBeurs 2009 zal Kalzip de innovatieve mogelijkheden van de nieuwe Kalzip GDL bibliotheek presenteren. Download het gewenste Kalzip profiel en maak een realistische 3D-visualisatie van uw ontwerp.

De GDL bibliotheek wordt continu uitgebreid en biedt de mogelijkheid efficiënt te ontwerpen. De toegang tot een grote selectie van dak- en gevelonderdelen in de ontwerpfase is een groot voordeel voor architecten. De vorm (lengte, radius en conische vorm) en kleur van het Kalzip GDL object kan individueel worden aangepast om aan te sluiten op elke projectsituatie.

Stand 11-A022

 

Klöber Benelux
Op het gebied van dak- en geveltoebehoren behoort de in geheel Europa actieve firma Klöber tot de hoofdrolspelers op de markt. Het bedrijf produceert in eigen huis o.a. waterdichte dampopen onderdakfolies, dakdoorvoeren en nok- en hoekkeper oplossingen. Klöber demonstreert tijfdens de Bouwbeurs met een dakmodel met ‘blowerdoor’ het belang van luchtdichte dampremmers in combinatie waterdichte dampopen onderdakfolies die het isolatiesysteem beschermen tegen de negatieve invloeden van condens. Tevens presenteert men de nieuwe folies Permo® Solar, Strong en Vert UV.  Ook aan de loodvervanger Easy-Form® wordt aandacht besteed.

Stand: 11-G018

 

Knauf Insulation
Knauf Insulation, onderdeel van het familiebedrijf Knauf, staat bekend als een van de meest bekende namen in de internationale bouwmarkt. Als multi-isolatie aanbieder biedt het bedrijf onafhankelijk, objectief en deskundig advies. Tijdens de beurs wil het bedrijf de bouwmarkt informeren over het belang van isoleren en de positieve gevolgen voor het klimaat.

Bovendien presenteert men een innovatie, die naar eigen zeggen een grote impact zal hebben op milieugebied en isolatiematerialen: een revolutionaire minerale wol geproduceerd met behulp van de gepatenteerde ECOSE™ Technology. Deze technologie staat garant voor een duurzaam product die met verlaagde benodigde energie geproduceerd wordt en milieuvriendelijker is.

Stand: 11-C026

 

Luxlight
Na uitgebreide inbraakwerende tests zijn Luxlight lichtstraten door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) in Wageningen goedgekeurd volgens NEN 5096 Klasse 2 en voldoen daarmee tevens aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Luxlight is de eerste fabrikant van daglichtsystemen voor platte daken die deze goedkeuring heeft behaald. Tevens is aan Luxlight het KOMO attest toegekend, waarmee formeel vast is komen te staan dat de lichtstraten geschikt zijn voor gebruik in de bouw, met goede technische specificaties, ontwerpmogelijkheden en uitvoeringsvoorschriften.

Stand: 11-A012

 

Mage Fasteners
Mage Fasteners is onderdeel van de Zwitserse Mage Group. Het bedrijf is gevestigd in Dronten en fungeert vanuit daar als het verkoopkantoor voor de Benelux van de fabrikant van bevestigingsmaterialen voor dak- en geveltoepassingen. Het brede assortiment bevestigers voor het platte dak bestaat o.a. uit het bekende Kwik vlakdakprogramma, dat zich kenmerkt door een hoge duurzaamheid als gevolg van de speciale oppervlaktebehandeling en een speciaal eigen ontwerp en productie van de tules. Alle producten zijn voorzien van het European Technical Approvement. Tijdens de Bouwbeurs zal men het assortiment verder toelichten.

Stand: 11-A033

 

Makita
Makita uit Son presenteert tijdens de Bouwbeurs twee primeurs. De Mbox is een opbergsysteem voor het opbergen, koppelen, dragen en transporteren van machines en accessoires. Daarnaast toont Makita op de beurs de nieuwste SDS-Plus en SDS-Max combihamers en twee SDS-Max breekhamers. Alle vier de machines zijn uitgerust met de Anti Vibratie Technologie (AVT).

Stand: 12-D026.

 

NedZink
Met Nova Composite voegt NedZink een dimensie toe aan de bijzondere waarden van zink.
Met een kern van polyethyleen ingeklemd tussen twee lagen geprepatineerd zink laat dit systeem zich eenvoudig als o.a. cassette verwerken. Direct op kleur, strak en uiterst stabiel met ongekende zinktoepassingen als gevolg.

NOVA Pro-Tec is geprepatineerd zink met aan de achterzijde een beschermlaag voor toepassingen op zowel koud- als warmdakopbouw.  Deze beschermlaag, bestaande uit een 2-laags polymeer-laksysteem, beschermt het zink tegen aantasting door waterdamp en aantasting door andere stoffen.  De goede verwerkingseigenschappen van het materiaal blijven behouden. NOVA Pro-Tec is toepasbaar in alle standaard systemen maar wordt voornamelijk aanbevolen bij ongeventileerde dampdichte warmdakconstructies en als toepassing voor gevelbekleding.

Stand: 11-B074

 

Nelskamp Dakpannen
Met de ClimaLife betondakpannen van Nelskamp worden de schadelijke stikstofoxiden (NOx), die in de lucht aanwezig zijn, omgezet in niet schadelijke nitraten (NO3-).De betondakpannen bevatten een toplaag met titaniumdioxide in de micromortel. De oppervlaktelaag van de pan met de titaniumdioxide wordt fotokatalytisch o.i.v. UV-licht. De vuile lucht dat het oppervlak van de betondakpan benadert wordt daardoor gereinigd. 200 m2 oppervlak ingedekt met ClimaLife betondakpannen reinigt de schadelijke uitstoot van 17.000 gereden autokilometers (Euro 04).

Een andere noviteit is de Solar dakpannen collector. Iedere dakpan heeft in dit systeem een eigen solar collector in de kleur van de dakpan. De losse elementen in de vorm en de kleur van de dakpan worden op de pan geschroefd. Deze solarpannen zijn steeds op een eenvoudige manier te koppelen zoals bij een normale verwerking van de dakpan.
Tevens introduceerde de fabrikant onlangs een assortiment traditionele modellen dakpannen in blauw gesmoorde uitvoering.

Stand: 11-D032

 

Nophadrain
Meer en meer zoeken stedenbouwkundigen en architecten naar oplossingen om de beschikbare ruimte in overvolle stedelijke gebieden optimaal te benutten. Tegenwoordig wordt het praktisch gebruik van een dak steeds vaker gezien als een functionele manier om de open ruimte in te richten.
 
Als specialist op het gebied van gebruiksdaken slaat Nophadrain een brug tussen bij het ontwerp en de aanleg betrokken disciplines. Daarbij staat een goede balans tussen mogelijkheden van en eisen aan het gebruiksdak centraal. Het bedrijf biedt complete systemen voor extensieve en intensieve dakbegroeiingen, alsook terras- en parkeerdaken. Nophadrain gebruiksdaksystemen worden compleet geleverd en zijn CE-gemarkeerd met een duurzaamheid van ten minste 25 jaar (volgens NEN EN 13252).
 
Daarnaast heeft men een uitgebreid assortiment met onder andere GreenLiner kantopsluitingssystemen en GreenGabion schanskorfsystemen.

Stand: 11-A040

 

Opstalan bv
Opstalan levert ook voor gebogen daken kant en klare dakelementen. Getoogde GTD elementen kunnen gebogen worden in de straal van de ronding van het dak. Voor een woning met een gebogen kapvorm werden tot nu toe de dakelementen gesegmenteerd toegepast, of de volledige kap werd op de bouwplaats op traditionele wijze 'dichtgetimmerd'. Opstalan volgt met haar getoogde elementen de kapvorm waardoor de montage en afwerking van het dak, zowel aan boven- als onderzijde minder tijd kost.

De elementen worden in straal getoogd over de breedte van het element, het onderdak volgt zo de ronding van de dakconstructie. Ze zijn leverbaar met PIR en Minerale Wol (met dampremmende laag) isolatie in de gangbare Rc waarden.

Stand: 11-C044.

 

Reppel bv
Lacomet® FL aluminium wordt inmiddels veelvuldig toegepast in verschillende soorten bouwprojecten, van renovatie tot nieuwbouw. Zowel de standaardbreedtes als de rollengtes zijn uitgebreid. De Lacomet®  Lijmkit is een bijbehorende verlijmende kit, die geschikt is voor het verlijmen, fixeren en afdichten van het aluminium bladlood, zonder het gebruik van een hechtprimer. Het is tevens universeel toepasbaar. 

Reppel BV is recentelijk begonnen met de introductie van de Scotchkote Polytech vloeibare dakbedekkingsystemen. Zo zijn in november 2008 de zogenoemde vliegvuurtesten bij Bureau Dakadvies (BDA) met succes afgerond.

Dit vloeibare dakbedekkingsys­teem bestaat uit een onderlaag van Polytech EC waarin een 100 grams glasvezelmat wordt ingerold, die voorzien wordt van een toplaag van Polytech UV. De Scotchkote Polytech systemen worden wereldwijd veelal gebruikt als een gewapend afdichtingsys­teem, specifiek ontwikkeld  voor duurzame renovatie en afdichting van dakbedekkingen, dakdetails en –aansluitingen.

Stand: 10-C068

 

Roval Aluminium
In de woningbouw worden voor de dakrandafwerking veelvuldig daktrimmen toegepast. Om aan de toenemende vraag van hoogwaardige dakrandafwerking te kunnen voldoen, heeft Roval Aluminium haar productgamma architectonische dakranden verder uitgebreid.  Naast de Roval-Angle®, de Roval-Curve®, De Roval-Wave® en de Roval-Opaal® kent de Roval-Kraal® twee nieuwe afmetingen: de 26x40 en 38x45 mm. Door het ronde vooraanzicht doet de Roval-Kraal® op natuurlijke wijze denken aan de traditionele kraallijst.

De Roval-Solo(kraal)trim is een enkelvoudige daktrim met EPDM-afdichtingsband, die met RVS-schroeven en RVS-neopreen afdichtringen, rechtstreeks op de (afgewerkte) dakbedekking wordt gemonteerd. Hierdoor zijn er geen extra bewerkingen nodig om dakbedekking aan te laten sluiten op de dakrand en ontstaat er een fraai, strak resultaat. Bovendien wordt door deze toepassing extra duurzaamheid gegarandeerd. Door de toenemende interesse in de Kraal-uitvoeringen is ook het programma van de Solotrim uitgebreid met drie Kraal-uitvoeringen: 45x45 mm, 60x45 mm en 80x45 mm.

Stand: 8-B038

 

Sievert
Sievert is sinds 1882 specialist in het ontwerpen en vervaardingen van professionele verhittingsgereedschappen. Het bedrijf is van oorsprong Zweeds en legt de nadruk op veiligheid, betrouwbaarheid en innovatie.  Vooral in de daksector heeft men de laatste jaren een reeks innovatieve producten uitgebracht.
 
Zo ontwierp Sievert als eerste een reeks lichte dakbranders vervaardigd uit titanium; een gewichtsbesparing van 60%.  Vorig jaar volgden de eerste soldeerbouten gemaakt van titanium.
Ten tweede begon het merk met een eigen lijn van hetelucht lasautomaten, zowel volledig elektrisch aangedreven als een combinatie van elektriciteit en propaan.  Deze laatste machines worden nu voor het eerst op de Bouwbeurs gepresenteerd. Tenslotte: in antwoord op de aanstormende NEN 6050 - norm stelt het bedrijf haar oplossing voor: een hetelucht föhn op gas en aangedreven met een compressor. 

Stand: 11- A057

 

Sika Nederland
Sika presenteert zich met een stand van maar liefst 108 m². Op deze stand zijn Sika Nederland, Descol Sportvloeren en Sika Roofing aanwezig, in het kader van ‘Kelder tot Dak’-projecten. Verschillende innovaties en producten worden op de stand getoond. Tevens zal men een branddemonstratie geven.

Stand: 4-B088

 

Single-Ply Systems
SPS Single-Ply Systems presenteert innovatieve kunststof dakbedekkingsystemen gericht op nieuwbouw en renovatie. Naast de vertrouwde Rhenofol PVC wordt het accent gelegd op aantoonbare besparing van energie en verhoging van comfort door toepassing van Ecoseal EP kunststof dakbedekking voor zowel bestaande als nieuw te bouwen utiliteitsbouw.

Voor de renovatiemarkt presenteert het bedrijf de oudste kunststof dakbaan ter wereld die volledig koud (zonder open vuur of hete lucht) eenvoudig wordt verwerkt: Rhepanol PIB. De kwaliteit van Rhepanol heeft zich al decennia bewezen en bezit na tientallen jaren nog alle materiaaleigenschappen vergeleken met nieuw geproduceerde Rhepanol.

Stand: 11-F019

 

Stichting Bouwlood
Stichting Bouwlood voorziet partijen in de bouw van informatie en achtergronden over: bouwlood, het gebruik, de verwerkingen en het voorschrijven ervan. Begin dit jaar is de nieuwe website www.bouwlood.nl online gegaan. Informatie is overzichtelijk ingedeeld in de thema’s: Stichting Bouwlood, Product, Praktijk en Duurzaamheid. Naar dat laatste thema zal op de beurs speciale aandacht uitgaan.

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de bouw. In diverse (LCA) onderzoeken is vastgesteld dat lood de beste milieuprestaties levert en in vergelijking met ‘alternatieven’ de meest duurzame oplossing is. Toch bestaan er nog een hoop onduidelijkheden over het gebruik van bouwlood in relatie tot (m.n het aquatische) milieu. Stichting Bouwlood werkt op dit moment aan een kennisdossier over dit onderwerp. Een samenvatting hiervan zal op de Bouwbeurs worden verstrekt.

Uiteraard kunnen architecten, gemeenten, waterschappen, bouwbedrijven etc. ook met andere vragen over ‘lood in de bouw’ op de stand terecht.

Stand: 11-C082

 

Tremco illbruck
Tremco illbruck organiseert tijdens de Bouwbeurs de Bouwen in Balans-dag. Het bedrijf is totaalleverancier op het gebied van afdichtingen. Daarnaast fungeert het dikwijls als adviseur van haar klanten. Het bedrijf houdt zich ook bezig met zaken als brandveilig en luchtdicht bouwen. Men ontwikkelt momenteel een 3D programma voor bestek­service en het adviseren voor toepassingen. Ook is men betrokken bij Passief Bouwen, een bijzonder bouwconcept waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de zon.

Stands: 1-A043 en 3-B024

 

Triflex
De watertoren van Assendelft dateert uit 1885. Dit is de oudste nog bestaande watertoren in Noord-Holland, al wordt hij niet meer als watertoren gebruikt.
De watertoren leed in toenemende mate aan het gebrek aan onderhoud en is in 1992 gekocht door de firma Hageweld Holding. Hiermee is de toren gered en is vanaf de begane grond tot en met het dak geheel gerenoveerd.
Het behouden van een monument vraagt om speciale oplossingen. Om het silhouetbepalende koepeldak te conserveren is het Triflex ProTect sys­teem toegepast. Triflex ProTect is een over het gehele oppervlak volledig gewapend en scheuroverbruggend en naadloos afdichtingsysteem, waardoor een fraai geheel ontstaat. Het systeem is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Het is hydrolyse en chemicaliën bestendig en uitstekend bestand tegen worteldoorgroei.

Stand: 4-C052

 

Unilin Beheer
Door de bouw van een nieuwe fabriek met een oppervlakte van 10.000 m²  in het Belgische Desselgem gaat Unilin Sys­tems vanaf 2009 de Europese markt van hardschuim isolatieplaten betreden. Naast de huidige fabriek van dakelementen wordt een hal gebouwd met ruime faciliteiten voor de productie van Utherm PIR isolatieplaten in combinatie met een zeer groot voorraadmagazijn.

Unilin wil haar pijlen meer gaan richten op de gehele Europese markt, waar het bedrijf groeiende perspectieven ziet voor haar geïsoleerde dakelementen, isolatieplaten en prefab daksystemen. De afzetmarkt voor Unilin-producten laat de laatste jaren een duidelijke groei te zien waardoor de van oorsprong Belgische onderneming haar huidige positie als Europees marktleider heeft bereikt.

Onder de merknaam Utherm gaat Unilin Beheer in Nederland de PIR hardschuim isolatieplaten voor spouw, vloer, platdak en overige toepassingen op de markt brengen. Dit gebeurt - net als de verkoop van dakelementen - via de erkende hout - en bouwmaterialenhandel aan aannemers en verwerkers.
De verkoop en marketing van de platdak isolatieplaten aan dakdekkers of via de groothandel in dakproducten wordt gedaan door Opstalan bv uit Oisterwijk.

Stand: 13-F042

 

VEBIDAK
VEBIDAK is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Zij behartigt de collectieve en individuele belangen van de serieuze bedrijven in deze ­branche. Vanouds onderhoudt VEBIDAK contacten met overheden, sociale en economische partners. Ook heeft zij zitting in technische en normcommissies.
Belangenbehartiging is mensenwerk. “Vóór en dóór dakbedekkingsbedrijven”: onder dat motto betrekt VEBIDAK de bijna 200 aangesloten ondernemingen intensief bij haar activiteiten. Ledenbijeenkomsten spelen hierin een belangrijke rol.

De leden hebben de vakkennis om goed dakwerk te leveren. Zo nodig kunnen zij terecht bij de afdeling Technische Zaken van VEBIDAK voor mondeling of schriftelijk advies. Ook opdrachtgevers, aannemers, architecten, gebouwbeheerders en particulieren maken gebruik van de expertise van de technische adviseurs. Zij staan borg voor een deskundig en onpartijdig oordeel over materialen, materiaaltoepassingen, constructies en systemen.

Stand: 11-D048

 

Veenman Partners wordt Veenman Groep
Vanaf 1 februari 2009 gaat Veenman & Partners Safety Consultants B.V. een nieuwe koers varen. Bij deze nieuwe koers hoort een nieuwe naam, namelijk: Veenman Groep. De Veenman Groep is het adviesbureau op het gebied van veiligheid, energie en vastgoed.
Op de Internationale Bouwbeurs zal het bedrijf de nieuwe dienstverlening toelichten.

Stand: 10-E046.

 

VSB-symposium ‘Veilig werken op hoogte’ tijdens Bouwbeurs
Op donderdag 12 februari 2009 vindt opnieuw het VSB-symposium plaats tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht. Onder leiding van Judith de Bruijn zal een keur van prominente sprekers ingaan op het thema ´Tekenen en Berekenen´ tegen de achtergrond van het werken op hoogte.

Sprekers tijdens het VSB-symposium zijn de heren B. Steenks van Shell Moerdijk, J. Kerstens, vice-voorzitter FNV Bouw,  K. van Staveren, hoofd Bouwzaken en Vastgoedbeleid van woningcorporatie Vestia en T. van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB).

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam