Roofs 2010-10-29 Skylux lichtkoepels lanceert de elektrische daktoegangskoepel

AG Plastics, fabrikant van de Skylux lichtkoepels uit het Belgische Harelbeke-Stasegem blijft innoveren met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dakbeglazing. Naast de bekende lichtkoepels (die als eerste over een verplichte CE-markering beschikten), biedt het bedrijf nu ook een daktoegangskoepel aan.    

Gunther Guinée

AG Plastics is producent en distributeur van een uitgebreid assortiment kunststofproducten voor de doe-het-zelf-markt en de professionele bouwsector. Wat ooit begon als een familiebedrijf is al snel uitgegroeid tot een internationale onderneming met een stevige positie in meer dan twintig Europese landen. Met 180 medewerkers realiseert het bedrijf 55 miljoen euro omzet en in haar vestiging in Stasegem beheert men de grootste voorraad kunststoffen van Europa. Met grote regelmaat presenteert het bedrijf opvallende nieuwe innovaties.

Lichtkoepels met CE-label

Drie jaar geleden besloot men daarom bijvoorbeeld om haar koepels op Europees niveau aan de zwaarste en moeilijkste keuringen te onderwerpen. Alle koepels en onderdelen, de verschillende afmetingen en type beglazingen werden niet alleen gekeurd en getest in eigen laboratoria, maar ook bij externe instanties en daardoor kan de onderneming met een gerust hart stellen dat haar Skylux-lichtkoepel voldoet aan de strengste internationale eisen. Aan het productieproces werd niets veranderd, maar de producten moesten alleen nog officieel getest en gecontroleerd worden door de erkende instanties. AG Plastics is hiermee volledig conform de wetgeving die eist dat elke koepel CE-gemarkeerd moet zijn.

Elektrische daktoegangskoepel

De geprefabriceerde elektrische daktoegangskoepel biedt een vlotte toegang tot het platte dak of het dakterras voor onderhoud, evacuatie, terrastoegang of als brandweertoegang.  Door de zijdelingse positie van de motor(en) wordt de doorgangsopening maximaal benut, zodat er een maximale vrije opening tot 3,12 m² kan ontstaan.  De Skylux daktoegangskoepel gaat in een vlotte beweging open tot 90°.  Deze openingshoek kan traploos ingesteld worden en is daardoor zeer geschikt als daktoegang en als ventilatiekoepel. Het betreft hier dan ook een volledig kant en klaar geprefabriceerde koepel met 24V motor en omvormer, klaar om op de netspanning van 230 V aan te sluiten.  De koepel kan snel en eenvoudig worden geplaatst.

De nieuwe koepel heeft intussen alle belangrijke testen om aan de Europese norm EN 1873 te voldoen doorstaan, zoals de windbelastingstest, duurzaamheidstest, lucht- en waterdichtheidstest, enz.  De meer dan 50 verschillende afmetingen kunnen met het volledige Skylux assortiment worden gecombineerd.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam