Roofs 2012-04-30 Werova Kunststoffen verhuist naar ruimere locatie

Werova Kunststoffen bv is leverancier van kunststof dakdoorvoeren voor platte en hellende daken. Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een ruimere locatie in Lochem. Tevens heeft het bedrijf een aantal aanvullingen in het assortiment te melden. Een gesprek met directeur Peter van der Straten.

“De afgelopen jaren hebben wij tegen de markt in een gestage groei doorgemaakt,” opent Van der Straten het gesprek. “De renovatiemarkt en het brandvrij verwerken van dakmaterialen en toebehoren is dermate gestegen, dat de teruglopende vraag naar dakdoorvoeren voor de nieuwbouw meer dan gecompenseerd wordt. Ook wordt, mede onder invloed van NEN 6050, EPDM steeds meer als dakbedekking toegepast op het dak. Dit betekent dat de vraag naar dakdoorvoeren met EPDM slabbe, die tevens bij ons geproduceerd worden, is gestegen.

Een andere ontwikkeling is dat men steeds sneller geleverd wil krijgen. Wij hebben onze organisatie daarop afgestemd met een ruime voorraadcapaciteit en goede logistieke faciliteiten.”

Het bedrijf is ontstaan uit het dakdekkerbedrijf Werova Dakbedekkingen bv uit Varsseveld. Werova Kunststoffen bv levert aan groothandels een uitgebreid assortiment kunststof dakdoorvoeren, afvoeren, noodoverlopen en ontluchters, zowel met als zonder bijpassende kunststof dakbedekking. Men levert maatwerk aan de hand van een tekening van de klant en produceert de producten veelal met de hand. Hierbij garandeert men een levertijd van maximaal 5  werkdagen.

Het bedrijf groeide op de oude locatie in Varsseveld uit haar jasje. De nieuwe locatie is ruim dubbel zo groot als de vorige locatie (in totaal 1600 m²). Naast een ruime kantoorruimte heeft men nu uitgebreid de ruimte voor productie en opslag. Momenteel opereert men met inmiddels acht medewerkers vanuit de nieuwe locatie, een verdubbeling sinds de splitsing van het dakdekkerbedrijf vier jaar geleden. Ook het machinepark is verder uitgebreid. Het bedrijf bedient klanten in binnen- en buitenland.

Productinnovatie

Naast productie en levering van dakdoorvoeren en afvoeren is men ook bezig met productontwikkeling. Het bedrijf levert de materialen in vele uitvoeringen en maten, in PVC, PP en PE. Onlangs heeft men het assortiment verder uitgebreid met een nieuwe afvoer met PE buis, voorzien van een zelfklevende of föhnbare bitumen slabbe voor het brandvrij toepassen in bitumineuze dakbedekkingen. De bevestiging van de flap vindt plaats middels een roestvrijstalen RVS ring aan de buis. Volgens Van der Straten wordt hier een zodanig zekere bevestiging mee bereikt, dat de afvoer de dakbedekking zal overleven. Wat betreft deze afvoeren  heeft men het aantal diameters al aanzienlijk uitgebreid zodat er altijd een passende afvoer voorhanden is. Het aanbod varieert van diameter rond 50 mm t/m rond 125 mm.

“Tijdens de wat rustigere perioden maken we tijd vrij om oplossingen te bedenken voor de meest uiteenlopende situaties,” aldus Van der Straten. “Op deze manier blijven wij ons assortiment ontwikkelen en kunnen we een uitgebreid pakket bieden aan kunststof dakdoorvoeren, afvoeren, noodoverlopen, ontluchters, etc. voor toepassing met alle verschillende dakbedekkingmaterialen voor platte en hellende daken.”

Met de nieuwe locatie en de verder uitgebreide mogelijkheden ziet het bedrijf de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand



Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam