Roofs 2012-11-31 Nieuwslijn

BAU 2013

Van 14-19 januari 2013 vindt in de Messe München de beurs BAU 2013 plaats. Met een oppervlakte van 183.000 m², ruim 2000 exposanten uit 40 landen en een verwacht bezoekersaantal van 250.000 is dit ’s werelds grootste bouwbeurs. De beurs is verdeeld over 17 hallen en gaat uit van diverse thema’s rond duurzaam bouwen. Men kan via de website toegangskaarten bestellen. De Messe München is per auto, trein en vliegtuig goed bereikbaar.

Peter van den Hoek overleden

Op 7 november 2012 is op 56-jarige leeftijd totaal onverwacht Peter van den Hoek overleden. Peter was met een onderbreking van een paar jaar vanaf 1996 in dienst van Unidek voor het rayon Noord Nederland. Voor Unidek was Peter in die tijd een van de meest bepalende buitendienstmannen. Bij zijn afscheid sprak directeur Ben Claaszen dan ook lovend over zijn tomeloze inzet voor zijn klanten en de verslagenheid bij Unidek op het overlijdensbericht. Peter van den Hoek laat een vrouw en twee kinderen achter.

Consolidated Nederland kondigt herstructurering aan

Consolidated Nederland heeft aan haar medewerkers een nieuwe organisatiestructuur aangekondigd, om een structurele reductie van indirecte kosten te realiseren. De noodzaak hiertoe komt voort uit de aanhoudende crisis in de bouw, de tegenvallende resultaten als gevolg daarvan voor Consolidated en de sombere marktverwachtingen voor de komende jaren. De herstructurering heeft personele consequenties, per saldo komen er acht arbeidsplaatsen te vervallen. Overigens heeft dit geen directe betrekking op de dakdekkers.

In de nieuwe organisatiestructuur heeft Consolidated drie regiovestigingen. Op een regiovestiging worden alle activiteiten vanaf nu gebundeld, hetgeen het mogelijk maakt om sneller, gerichter en slagvaardiger te kunnen opereren. Zo worden bijvoorbeeld de activiteiten van Dakwacht – service, beheer en onderhoud -  vanaf nu volledig geïntegreerd in de regio’s.

Door de herstructurering komen acht arbeidsplaatsen te vervallen. Consolidated stelt zich sociaal op in de voorstellen voor deze medewerkers en zorgt voor een goede begeleiding. Daartoe is, in overleg met de Ondernemingsraad, een gedegen sociaal plan opgesteld.

Consolidated benadrukt een gezond en solide bedrijf te zijn wat, in combinatie met een volledige focus op kernactiviteiten en kwaliteit, maakt dat het bedrijf sterk staat voor de toekomst.

Doorstart Bovema Glas mogelijk na overname door Brakel Atmos

Brakel Atmos uit Uden maakt een doorstart mogelijk van het failliet verklaarde Bovema Glas uit Milsbeek. De activiteiten van Bovema Glas sluiten naadloos aan op de activiteiten van Brakel Atmos, dat onderdeel uitmaakt van het Europese Brakel met een omzet van circa 45 miljoen euro en 300 medewerkers. Brakel is een belangrijke Europese speler op het gebied van daglichtconstructies, ventilatie- en brandveiligheidsystemen.

Brakel Atmos neemt bij de overname 6 van de 21 werknemers over waardoor specifieke kennis en ervaring behouden blijven. Ton van Gerwen, directeur Brakel : “Ik ben ervan overtuigd dat Brakel Atmos in staat is om alle klanten van Bovema Glas naar volle tevredenheid van dienst te zijn, of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten of het verrichten van onderhoud aan brandveiligheidssystemen”.

Brakel Atmos zorgt al ruim 35 jaar voor comfortabele, (brand)veilige leefomgevingen in allerlei gebouwtypen.

Sinterklaasfilm deels opgenomen in BGA-Nederland

Op 10 oktober jl. ging de nieuwe Sinterklaasfilm in première: ‘Sint & Diego: De Magische Bron van Myra.’ Voor de opnames is gebruik gemaakt van dakopstellingen van het opleidingscentrum voor de gespecialiseerde aanneming BGA-Nederland te Boxtel. De scènes die op het dak spelen zijn opgenomen in de praktijkruimte van de hoofdlocatie van het opleidingscentrum. De film, waarin Sinterklaas teruggaat naar zijn geboorteplaats Myra om zijn magische kracht te hervinden, heeft rollen voor o.a. Peter Faber, Harold Verwoert, Jada Borsato (dochter van Marco en Leontine Borsato) en Kathleen (ex-K3).

DUBOkeur voor Icopal Universal

Icopal heeft op 8 oktober van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) een vernieuwd certificaat voor duurzaam bouwen (DUBOkeur) gekregen voor het product Icopal Universal. In de categorie dakbedekkingsproducten voor platte daken, is Icopal Universal daarmee nu het milieuvriendelijkst. De mooie score is het resultaat van allerlei innovaties van Icopal, zoals een grondige verbetering van de grondstoffen en verlenging van de te verwachten  levensduur van Icopal Universal.

Vertic Nederland is verhuisd

Vertic Nederland, leverancier van valbeveiliging, is verhuisd naar de Goudstraat in Zoetermeer. “Het fijne aan deze nieuwe locatie is dat we onze klanten kunnen ontvangen in een frisse en prettige omgeving en een magazijnruimte hebben waar we de komende jaren mee vooruit kunnen!” vertelt directeur Richard Philips. Ook trainingen en opleidingen voor het veilig werken op hoogte kunnen hier uitstekend worden verzorgd. De bezoeker treft een showroom aan met een mooi overzicht van de producten, van harnassen en veiligheidslijnen tot railsystemen en staalkabeltrajecten.

Nieuwe fabrikant EPDM dakbedekkingen en vijverfolie

Poly Rubber Europe bv is een nieuwe leverancier van EPDM dakbedekkingen en vijverfolie die op de Nederlandse markt actief is. Het bedrijf levert hoogwaardige kwaliteit EPDM uit India en kan op deze manier naar eigen zeggen een kwalitatief volwaardig product leveren tegen een relatief gunstige prijs.

De activiteiten van Poly Rubber Europe zijn ontstaan uit die van Valle Verzasca uit Keijenborg. Dit bedrijf is specialist op het gebied van het aanleggen van vijvers. Vanuit deze activiteiten kwam men in aanraking met Poly Rubber India. Deze fabrikant is wereldwijd actief maar was tot voor kort nog niet op de Nederlandse markt aanwezig. René Mullink en Gabriel Kusters hebben onlangs Poly Rubber Europe bv opgericht dat exclusief importeur is voor de fabrikant op de gehele Europese markt. In eerste instantie richt men zich op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Uiteindelijk is het de bedoeling heel Europa te bedienen. Het bedrijf levert onder de merknaam Polyflex EPDM  FR Grade (Fire Resistant) een volledig assortiment aan EPDM dakbedekkingen, vijverfolie en hulpmiddelen.

Kusters: “De afgelopen jaren zijn de prijzen steeds verder gestegen. Doorgaans worden de stijgende grondstofprijzen als verklaring hiervoor aangevoerd. Wij hebben daar onze vraagtekens bij als we zien tegen welk tarief het Indiase Poly Rubber de producten kan leveren. De fabrikant is in India een gerenommeerde partij die ruim 30.000 m² EPDM per dag produceert en waarvan wereldwijd inmiddels ruim 12 miljoen m²  EPDM is toegepast op daken en in vijvers.”

De specifieke productiewijze stelt de fabrikant in staat de EPDM dakbanen in alle gewenste breedtes te leveren, Als in het voorjaar 2013 de nieuwe productie fabriek in gebruik wordt genomen kan men tot breedtes van 20 à 25 m leveren. De dakfolie  met viltlaag heeft een standaardbreedte van 2 en 4 m. Lengtematen zijn standaard 30 tot 60 m, maar hier kan op aanvraag eveneens van worden afgeweken. De diktes zijn standaard 1 mm, 1,5 mm en 2 mm. vanuit de nieuwe productie hal kan er per jaar 12.000.000 m2 per jaar geproduceerd worden

Wat betreft membranen zijn de mogelijkheden eveneens zeer uitgebreid. Men kan een membraan van ruim 1500 m² uit één stuk leveren, dus zonder naden. De materialen kunnen bovendien in alle RAL-kleuren worden geleverd; ook kunnen de producten onder private label, custom made worden geleverd. Het bedrijf levert de EPDM producten met alle benodigde accessoires en textielen (tape en primers, kit, dakdoorvoeren, vilten beschermdoeken, begroeiingsmatten, antiworteldoeken, Geogrid).

De producten zijn voorzien van het CE-label, wat betekent dat ze binnen Europa verhandeld mogen worden. Mullink vertelt verder dat de fabrikant een stringente kwaliteitscontrole hanteert waardoor de producten voldoen aan de hoogste eisen. Momenteel is men bezig met het verkrijgen van KOMO/Kiwa. Wat betreft de levensduur stellen de heren dat de materialen zeker 60-70 jaar mee zullen gaan en dat de materialen UV-bestendig zijn.

Poly Rubber Europe kan binnen Nederland vanuit Keijenborg uit voorraad leveren. Speciale bestellingen die op maat gemaakt moeten worden hebben een levertijd van ongeveer 3 weken. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijf gaan werken met geselecteerde dealers die de verkoop van het materiaal voor hun rekening nemen. De gesprekken hierover zijn al met verschillende partijen in een vergevorderd stadium.

Extra isolatie rondom het dakraam

Een correcte montage van een dakraam houdt niet alleen in dat het dakraam waterdicht is, maar ook dat een goede isolatie van het dakraam wordt verwezenlijkt. Hoe beter het dakraam geïsoleerd is, hoe beter de thermische energie-efficiëntie. FAKRO biedt de  ‘warme installatie’, die bestaat uit toepassing van het EHV-AT Thermo gootstuk in combinatie met het XDK isolatiepakket. Het gootstuk maakt het mogelijk om extra isolatie aan te brengen boven de panlatten. Aan de binnenkant van het gootstuk is extra isolatie aangebracht, dat bij plaatsing strak tegen het frame van het dakraam aanligt, waardoor een thermisch isolerend frame ontstaat. Het isolatiepakket bestaat uit de waterdichte, dampopen buitenkraag XDP met schaapswol en de waterdichte dampremmende binnenkraag XDS.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam

Inschrijven nieuwsbrief