Roofs 2013-06-27 Nieuwe isolatieplaat Rockwool is ‘alleskunner’

Rockwool introduceerde onlangs de nieuwe platdakisolatie Rhinoxx. In dit artikel een overzicht van de onderscheidende eigenschappen van deze nieuwe generatie steenwol isolatieplaten.

Rhinoxx is de meest recente innovatie van Rockwool op het gebied van platdakisolatie. Rob Duisters, productmanager van de fabrikant van steenwol isolatieproducten, licht de innovatie toe. “Deze drukvaste dakisolatieplaat van steenwol kent zeer goede beloopbaarheidsprestaties dankzij de gepatenteerde Dual Density technologie met geïntegreerde harde toplaag en glasvliescachering van 300 g/m². Op deze bovenlaag kan zowel met de vlam gelast als koud verkleefd worden (zowel bitumineuze als kunststof dakbedekkingssystemen). Ook is de isolatieplaat geschikt voor mechanisch bevestigde en geballaste systemen. De dakbedekking kan rechtstreeks op de glasvliesbekleding worden aangebracht. De isolatieplaat is bovendien gemakkelijk te verwerken.”

Eigenschappen

Het nieuwe assortiment bestaat uit Rhinoxx, Rhinoxx D (voor dakterrassen en installatiesokkels) en Rhinoxx Afschot (voor afschotsystemen). “Deze nieuwe generatie platdakplaat is een ‘alleskunner’,” aldus Duisters. “Het biedt een oplossing die niet alleen gemakkelijk en snel verwerkbaar is, maar ook geschikt is voor meerdere toepassingen die moeten voldoen aan hoge windweerstanden.”

“Rhinoxx steenwolplaten behoren tot de brandveiligste in hun klasse (Euro-brandklasse A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1) en zijn zeer goed beloopbaar (drukvastheidsklasse UEAtc-C). Deze dimensiestabiele platdakisolatieplaten krimpen of schotelen niet bij verschillen in temperatuur of vochtigheid. Hierdoor ontstaan geen koudebruggen of spanningen in de dakbedekking. Door de hoge warmtecapaciteit wordt een snelle opwarming van het dak voorkomen. De temperatuur in een gebouw loopt dan minder snel op in de zomer en koelt minder snel af in de winter (faseverschuiving). Steenwol zorgt tevens voor een optimale geluidabsorberende werking en maakt een dampdrukverdelende laag overbodig. Bovendien is steenwol gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en daardoor volledig recyclebaar.”

Ondersteuning

Het bedrijf biedt tijdens het gehele bouwproces, van concept tot uitvoering, ondersteuning in de vorm van advisering op het gebied van energieprestaties van gebouwen (Energy Design Center), technische ondersteuning (helpdesk), een ontwerpservice voor afschotisolatie en een recycling service (Rockcycle®), die optimaal gemak biedt bij het milieuvriendelijk inzamelen en hergebruiken van steenwolresten.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam