Roofs 2014-03-20 Nieuwe importeur dakdoorvoeren en ergonomische gereedschappen

Per januari 2014 is Roof & Tool Products in het Noord-Hollandse Hem actief in de verkoop van speciale dakdoorvoeren en ergonomische gereedschappen. Een gesprek met directeur Peter Wognum en manager Kevin Loomans.

Peter Wognum is jarenlang mede-eigenaar geweest van Nedsale dakaccessoires. Wognum heeft zijn aandelen verkocht en is een nieuwe uitdaging begonnen. Hij richtte met Kevin Loomans een nieuw bedrijf op dat speciale dakdoorvoeren en ergonomische gereedschappen in Nederland gaat vermarkten: Roof & Tool Products.

Na een korte periode waarin het nieuwe pand met opslagruimte in Hem is ingericht en de website in gereedheid is gebracht, is het bedrijf nu klaar om de markt op te gaan. Het bedrijf verkoopt het assortiment uitsluitend via de bouwmaterialenhandel en technische groothandel, dus niet rechtstreeks aan de verwerker. Wel biedt het bedrijf indien nodig ondersteuning aan de verwerkers.

Dakdoorvoeren (hellende dak)

De cv- en ventilatie doorvoeren uit het assortiment zijn van de Duitse fabrikant Fleck. Roof & Tool Products voert alleen de grote diameters en de speciale doorvoeren uit het assortiment (vanaf  Ø 200 mm). De doorvoeren worden op projectbasis op maat en in het juiste dakpantype gemaakt zodat altijd een esthetisch en technisch verantwoorde doorvoer wordt gerealiseerd. Belangrijk is om bij de aanvraag de afmeting, de dakhelling en de latafstand door te geven, de fabrikant zorgt dan dat de doorvoer binnen één week op de gewenste locatie wordt bezorgd.

“De doorvoeren van Fleck kenmerken zich door de Duitse degelijkheid,” vertelt Wognum. “Ze zijn robuust uitgevoerd en omdat de doorvoer uit kunststof vervaardigd is, zullen er geen breuken ontstaan. Ook voert men een speciale universele dakdoorvoer voor het hellende dak die bij een helling ( 0-60º) gebruikt kan worden. Door de eigen loodvervanger zijn deze doorvoeren eenvoudig waterdicht in te werken.

Dakdoorvoeren (platte dak)

De kunststof doorvoeren / afvoeren van Fleck voor het platte dak kunnen in diverse diameters en kleuren (RAL) geleverd worden. Ook kunnen ze geleverd worden met  mechanische afzuiging systeem. Tevens is voor het platte dak maatwerk in model, afmeting en kleur mogelijk.

Ergonomie

Naast het assortiment dakdoorvoeren voert het bedrijf een groot aantal producten die de ergonomie van het werk van de dakdekker verbeteren. De regelgeving op dit gebied wordt steeds verder aangescherpt om ervoor te zorgen dat ook dakdekkers op een gezonde manier hun pensioen halen. Met name vraagt de markt op dit moment om innovaties die de fysieke belasting van de dakdekker verminderen. Hierin voorziet het assortiment ergonomische producten van het bedrijf. Het behelst o.a. een assortiment kruiwagens, steekwagens en transporters.

De ergonomische kruiwagen heeft drie kunststof antilek banden. Dit betekent dat de kruiwagen in principe niet getild hoeft te worden, alleen geduwd.  De achterste twee wielen zijn zwenkbaar, zodat het sturen eenvoudig is. De kruiwagen heeft bovendien een speciaal ontworpen ergonomische handgreep waardoor ook het kiepen relatief weinig inspanning kost. De bak kan eventueel vergroot worden tot een inhoud van 180 of zelfs 350 liter, wat met name bij de aanleg van groendaken of bij sloopwerkzaamheden van pas kan komen.

Een variant hierop is de Ergo Power Steekwagen. Deze heeft een verstelbare as en vier wielen, waarmee het transport ook horizontaal kan plaatsvinden. Voor de verschillende ondergronden zijn verschillende typen banden ontwikkeld. Met deze steekwagen kan men bijvoorbeeld acht dakrollen tegelijk verplaatsen. Voor de grote ladingen heeft men de Ergo Transporter beschikbaar. Hier kunnen pallets mee vervoerd worden. Aan de bak zijn bevestigingsogen voor spanbanden gemonteerd. Eventueel kan de Transporter ook als werkbank worden gebruikt. De Transporter is eveneens voorzien van zwenkbare wielen en een ergonomisch handvat.

Overige opvallende accessoires in het assortiment zijn de gasflesdrager, de Ecojet Accu Handspuit, de oprolbare beschermmat en de Power Steekschop. Loomans: “Veel dakdekkerbedrijven hebben een provisorische oplossing bedacht om ervoor te zorgen dat de gasfles niet los in de wagen ligt. De gasflesdrager is met de beugels eenvoudig in de wagen te monteren, hier kan de gasfles met spanbanden in worden vastgezet.”

Met de handspuit kan tot 10 meter vloeistof worden verspoten uit een tank of fles. Hiermee kan de gevel of dakrand vanaf de begane grond worden behandeld. De oprolbare beschermmat zorgt voor bescherming van de ondergrond indien daar nog overheen moet worden gereden of gelopen. De steekschop is vervaardigd uit gehard staal en daardoor bijzonder robuust. Ook het ontwerp maakt de schop geschikt voor sloopwerkzaamheden of het rooien van bomen of struiken.

De nieuwe importeur van deze dakdoorvoeren en ergonomische gereedschappen is officieel in januari van start gegaan. Inmiddels staan alle poppetjes op de juiste plaats en is het bedrijf klaar om de markt op te gaan.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam