Roofs 2014-03-24 VRF Europe breidt uit

Het afgelopen jaar heeft Van Roij Fasteners (VRF) Europe uit Deurne de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Naast een nieuw gebouwde hal, waarmee de opslagruimte van het bedrijf bijna is verdubbeld, heeft men het laboratorium en de technische dienst uitgebreid. Het bedrijf heeft hiermee de servicegraad en de kwaliteitsbewaking van de producten verder verbeterd.

VRF Europe is internationaal leverancier van bevestigingsmaterialen en –gereedschappen. Het bedrijf is producent van het bekende merk Eurofast en distributeur van OMG. Op deze manier is men verantwoordelijk voor diverse innovaties, zoals de introductie van Easytool-Pro, waarmee rechtopstaand gewerkt kan worden.

“De Nederlandse markt is de afgelopen jaren gekrompen en ook wij hebben dat gemerkt, met name in de verkoop en verhuur van gereedschappen,” vertelt Kjell Verdonschot, sales and marketingmanager van het bedrijf. “De verkoop van bevestigers blijft nagenoeg stabiel, wat in een krimpende markt betekent dat ons marktaandeel groeit. De export laat al jaren een stijgende lijn zien. We hebben daarom besloten een interne reorganisatie door te voeren waarmee de efficiëntie en de slagkracht van ons bedrijf ook in de toekomst gewaarborgd is.”

Concreet is een aantal opvallende aanpassingen doorgevoerd. Het bedrijf richt zich met het Belgische VRF Duvimex nadrukkelijker op de bevestigingsmaterialen voor de gevel. De opslaglocatie in Antwerpen is naar Deurne verhuisd; het verkoopkantoor aldaar blijft wel operationeel. Hiervoor was het nodig een nieuwe opslaghal te bouwen met een capaciteit van 5500 palletplaatsen, waarmee de totale opslagcapaciteit in Deurne op bijna 12.000 palletplaatsen komt. Het eigen laboratorium is intern verhuisd naar een ruimere locatie en ook de technische dienst en R&D-afdeling zijn inmiddels ruimer behuisd. Het team dat in de opslag werkzaam is, is uitgebreid; om de interne logistiek soepel te laten verlopen is bovendien een logistiek manager aangesteld.

Service

“Door middel van onze hoge servicegraad en kwaliteit durven wij te stellen dat wij in Nederland voorop lopen,” aldus Verdonschot. “Wij merken ook dat dit door de markt wordt herkend. Bovendien merkt men dat onze service heel compleet is. Bij onze service hoort ook o,.a. het maken van een windlastberekening en afschotberekeningen of het uitvoeren van uittrekproeven op projecten. De stappen die we het afgelopen jaar hebben gezet zijn dan ook bedoeld om de rol van marktleider op een goede manier te kunnen blijven vervullen.”

Dit doet het bedrijf sinds het afgelopen jaar zoals gezegd niet alleen op het dak. Vanuit de activiteiten van VRF Duvimex levert het bedrijf nu namelijk ook bevestigers voor de gevel. Verdonschot: “Met de kennis en know how die we hebben op het gebied van dakbevestigers, was de stap naar de gevel niet zo heel groot. Ook konden we vanuit de bestaande klantenkring eenvoudig ons klantenbestand richting de gevel uitbreiden. Ook hier willen wij een kwalitatieve partner zijn, we hebben tevens de mogelijkheid de bevestigers in elke gewenste kleur te lakken.”

Om de kwaliteit van de bevestigers te garanderen en te monitoren, heeft het bedrijf al jaren een eigen laboratorium operationeel. Hier voert men de meest uiteenlopende testen uit zoals de pull out test (waarbij o.a. getest wordt hoe stevig een bevestiger in de ondergrond zit), de Kesternich-test, diverse andere verouderingstesten en kwaliteitstesten in het kader van o.a. CE en KOMO. Het laboratorium is het afgelopen jaar ruimer opgezet en verder uitgebreid.

Tezamen met het voorlichtings- en trainingscentrum dat het bedrijf in gebruik heeft (zie hiervoor ook het artikel ‘Van Roij Fasteners Europe bv opent nieuwbouw’ in Roofs mei 2010), levert dit een compleet pakket op waarmee het bedrijf haar klanten ondersteunt om een zo hoog mogelijke kwaliteit van de bevestiging van de dakbedekking te garanderen.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam