Solar lichtstraten bij Zwerfkei Outdoor & Travel Centre

BIK Solar Lichtstraten.JPG

Bij de Zwerfkei Outdoor & Travel Centre te Woerden is bovenop het bestaande gebouw een duurzame en futuristische verdieping met speciale vormen toegevoegd. Dit wordt benadrukt door de Solar Lichtstraten van BIK Bouwprodukten. De Solar lichtstraten zijn een goed voorbeeld van een duurzame oplossing – ecologisch verantwoorde energie in combinatie met gezond daglicht.

 

BIK werkt samen met een aantal vooraanstaande leveranciers van zonne-energie producten. Deze samenwerking heeft geleid tot verschillende daglichtsystemen welke zonne-energie opwekken. Door eigen ontwerp en productie heeft BIK een grote keuze aan vormen en mogelijkheden. Bij alle mogelijkheden van de Solar Lichtstraten worden PV-panelen geïntegreerd in de lichtstraten. Het gebruik van daglicht en het opwekken van energie kan met deze toepassingen ook worden gecombineerd met een warmtewerende functie.

 

Op het dak van de Zwerfkei is gekozen voor de combinatie van 6 zadeldaken welke aan de zuidzijde zijn voorzien van PV-panelen en 2 luifels welke deels zijn voorzien van PV-panelen. Hiermee wordt 20010 Watt Piek gerealiseerd, dit is een energieopbrengst welke overeenkomt met het verbruik van 5 á 6 woningen. Verder wordt er door een slim ontwerp van de lichtstraat binnen in de winkel op prettige wijze daglicht gerealiseerd.

 

BIK Bouwprodukten heeft veel aandacht voor innovatie, met als resultaat nieuwe producten waarmee een beter technisch resultaat of een duurzame oplossing wordt gerealiseerd. Naast de hierboven beschreven daglichtoplossingen met PV-panelen kunnen op verzoek andere toepassingen worden ontwikkeld. Aan de hand van specifieke vragen wil BIK samen met haar Solar-partners werken aan ontwikkeling van nieuwe daglichtoplossingen.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam