SolarClarity introduceert Shell's Solar Frontier in Nederlandse markt

Bedrijfsnieuws Solar Frontier

Shell’s Japanse dochteronderneming Showa Shell Sekiyu introduceerde in het najaar van 2010 Solar Frontier. Met deze CIS (koper indium selenium) dunne film panelen beoogt de onderneming de meest economische en ecologische zonne-energie technologie ter wereld te creëren en dat op ’s werelds grootste schaal. In 2011 bereikt de productie capaciteit 600 MW en voor 2012 wordt een capaciteit van 1 GW voorzien. De schaal waarmee Solar Frontier is opgezet, benadrukt het geloof van Shell en Saudi Aramco, beide aandeelhouders, in deze PV technologie. 

De Europese distributie wordt verzorgd door een beperkt aantal partners. Groothandel SolarClarity neemt vanaf Oktober Solar Frontier op in haar product portfolio en distribueert deze nieuwe panelen in haar Nederlandse, Belgische en Engelse netwerk.

Met Solar Frontier biedt SolarClarity een alternatief voor het inmiddels failliete Solyndra (ook bekend onder de merknamen Sunhunter en Cigsrack).  De Solar Frontier panelen zijn gebaseerd op dezelfde CIS dunne film technologie, maar dan toegepast op vlakke panelen waardoor de kosten veel lager liggen. Doordat de panelen beter bestand zijn tegen een ongunstige oriëntatie kunnen ze in plaats van naar het Zuiden, ook Oost-West worden geplaatst. Hierdoor kan er 2 keer meer elektriciteit geproduceerd worden op een plat dak dan met kristallijne panelen en 30% meer dan met Solyndra. Door de keuze van het montagemateriaal kan het totale gewicht per m2 variëren tussen de 10 en 25 kg per m2. De panelen zijn volledig zwart, waardoor ze ook een esthetisch antwoord bieden aan architecten die zonne-energie willen toepassen in dak (schuin of plat) en gevel. 

SolarClarity zal in haar nieuwe bedrijfspand in Weesp dit najaar diverse productpresentaties verzorgen, Solar Frontier zal daarin zeker niet ontbreken.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam