Universele AGS Tegelbladvanger met spuwer-noodoverloop

Bedrijfsnieuws AGS Tegelbladvanger

 De uitvinder van de reeds in 1987 op de markt gebrachte en gepatenteerde Bladvanger Tegeldrager, AGS Products BV uit Dordrecht, introduceert een vernieuwde verbeterde versie voorzien van een noodoverloop functie. Deze nieuwe tegelbladvanger zorgt door ingebouwde spuwers ook bij extreem weer met intensieve regenbuien voor vrije afvoer van regenwater van het dak zonder verlies van capaciteit. Hierdoor wordt het risico op instorten van het dak door wateraccumulatie als gevolg van verstopte afvoeren en bladvangers aanzienlijk verkleind. 

De veranderende weersomstandigheden met heftige regenbuien, waarbij in zeer korte tijd erg veel regen valt, heeft producent van hemelwaterafvoeren en bladvangers AGS opnieuw aan het denken gezet.  "Hoe kunnen we er voor zorgen dat de hemelwaterafvoer niet verstopt raakt, maar wel de volledige afvoer capaciteit behoudt?" De Universele AGS Tegelbladvanger met spuwer is het antwoord. 

De universele AGS Tegelbladvanger met spuwer:

•    voorkomt verstopping van de hemelwaterafvoer door tegenhouden van blad zonder beperking van de berekende afvoercapaciteit
•    is in combinatie gebruik met een draintegel voorzien van een noodoverloop functie door ingebouwde spuwersleuven aan alle vier de zijden.
•    zorgt door ingebouwde spuwers ook bij extreem weer met intensieve regenbuien voor vrije afvoer van regenwater van het dak zonder verlies van capaciteit.

Door de combinatie van deze unieke eigenschappen verkleint de AGS tegelbladvanger met spuwer het risico op instorting van het dak door wateraccumulatie aanzienlijk. Een verstopte of falende afvoer van regenwater is namelijk één van de hoofdoorzaken van wateraccumulatie*.

De universele AGS Tegelbladvanger met Spuwer is berekend op gebruik bij alle midden onderuitlopen t/m diameter 110 mm, en stadsuitlopen t/m 60 x 100 mm. De twee modellen 90 graden en 45 graden zijn vervangen door één universele Tegelbladvanger. U heeft dus slechts één type bladvanger nodig voor alle  meest voorkomende standaard afmetingen onder en zij-uitlopen.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam