Vaeplan: kunststof dakbedekking van Derbigum

Bedrijfsnieuws Derbigum VAEplan

Vaeplan is een kunststof dakbedekking met een bewezen levensduur van meer dan 36 jaar.  In 2012 is het gelijknamige bedrijf, gevestigd in Duitsland, onderdeel geworden van de Derbigum Groep die wereldwijd opereert.

Het betreft een plastomeer kunststof zonder weekmakers. Het product heeft weliswaar de looks van een PVC-dakbedekking maar door de specifieke samenstelling behoudt het materiaal in tegenstelling tot vele andere soorten wel zijn flexibiliteit door de jaren heen.  Vaeplan is universeel toepasbaar in alle soorten dakbedekkingsystemen, losliggend, verkleefd of mechanisch bevestigd.

Voor de verwerker is het een prettig  verwerkbaar product met de benodigde accessoires zoals bijvoorbeeld prefab binnen- en buitenhoeken en hemelwaterafvoeren die op maat kunnen worden besteld en geheel in Vaeplan materiaal geleverd. De overlappen kunnen worden gedicht middels hete lucht maar ook volledig koud gelast worden met lasvloeistof. 

Het Duitse Nehring Instituut heeft het water onderzocht dat zowel kortstondig als langdurig met deze dakbanen in contact kwam. De testresultaten resulteerden in een drinkwater-attest op Vaeplan.  Het bezit tevens het Dubo keurmerk, het keurmerk voor Duurzaam bouwen. Het product is niet alleen bestand tegen oliĆ«n, vetten e.d. maar ook tegen een lange lijst van chemische producten. Door de homogene samenstelling van het membraan in combinatie met de polyester-wapening is er eveneens een hoge weerstand tegen stootbelastingen en andere mogelijke beschadigingen. Alle producten uit het assortiment zijn standaard wortelwerend, wat wil zeggen dat er geen speciale stoffen moeten worden toegevoegd. Alle dakbanen voldoen aan de EN-Norm of beschikken over een FLL-certificaat.
 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam

Inschrijven nieuwsbrief