Zelfsluitende veiligheidspoort vervangt kabels en kettingen

Bedrijfsnieuws Kee-Gate

Kee Safety biedt klanten van facilitaire- en onderhoudsbedrijven bedrijven een optimale veiligheidstool voor werken op grote hoogten en afbakening van gevarenzones op de werkplek
Bij het werken op grote hoogte is absolute veiligheid vereist. Om bedrijfsgebouwen te beveiligen en de veiligheid van werknemers en derden die op een hoogte van meer dan 2,5 meter werken, te garanderen, is er onlangs een nieuw product van Kee Safety op de markt gebracht : Kee Gate, een zelfsluitende veiligheidspoort die voldoet aan de veiligheidsnormen DIN EN ISO 14122 en DIN EN 13374:2013. De zelfsluitende veiligheidspoort is snel en eenvoudig ter plekke te bevestigen aan bijna alle veiligheidshekken en valbeveiligingen. Deze kan aan beide zijden worden gemonteerd en beschikt over een automatisch sluitmechanisme met een springveer, ter voorkoming dat er na betreding geen gevaarlijke opening blijft bestaan. De zelfsluitende veiligheidspoort past op openingen met een breedte tot 1 meter en kan eenvoudig aan de juiste breedte worden aangepast.

Of het nu gaat om valbeveiliging op platte daken of veiligheidshekken rondom gevaarlijke installaties en machines: de nieuwe zelfsluitende veiligheidspoort Kee Gate van Kee Safety biedt de ideale oplossing voor de beveiliging van toe- en doorgangen van gevarenzones op de werkplek. De ingebouwde springveertechniek zorgt ervoor dat na het openen en betreden van de poort, deze zich meteen weer achter de persoon sluit – betrouwbaar en automatisch! Hiermee zijn omslachtige grendels, stalen kabels of kettingen, die geen permanente beveiliging bieden, overbodig. Gevaarlijke werkzones en doorgangen, maar ook openingen naar dakramen, ladders en trappen zijn hierdoor voortdurend op een veilige manier afgesloten. Kee Gate is een eenvoudige toepassing voor mkb-bedrijven en industrie om hun bedrijfspand of fabriekshal  te voorzien van betrouwbare (val)beveiliging.

Universeel toepasbare toegangsbeveiliging

De zelfsluitende veiligheidspoort Kee Gate van Kee Safety voldoet aan de veiligheidseisen DIN EN ISO 14122 en DIN EN 13374:2013. Het gaat hierbij om een stabiele, stevige buizenconstructie op basis van door TÜV gecontroleerde en goedgekeurde KEE KLAMP buisverbinders. De zelfsluitende veiligheidspoort is oorspronkelijk ontwikkeld voor de vrijstaande valbeveiliging KEEGUARD en kooiladder opgangen, maar is ook geschikt voor onder andere veiligheidshekken, begrenzingssystemen, afbakening van gevarenzones,  werkplekken en  regulieren van toegangen. Hiermee is Kee Gate een universeel inzetbare zelfsluitende toegangspoort die zorgt voor maximale beveiliging voor veilig werken op hoogte en op gevaarlijke werkplekken.
De nieuwe zelfsluitende veiligheidspoort Kee Gate van Kee Safety is beschikbaar in twee corrosiebestendige basisuitvoeringen: een gegalvaniseerde of een geel gecoate variant. Beide varianten zijn volkomen weerbestendig en geschikt voor binnen en buiten toepassingen. De veiligheidspoorten worden gebruiksklaar aangeleverd en kunnen met de meegeleverde buisklemmen en U-bouten aan deurposten, trappalen of stijlen van ladders worden bevestigd. Ook bevestiging aan verticale oppervlakten van muren, profielen of T-balken behoort tot de mogelijkheden. Andere basisuitvoeringen van de zelfsluitende veiligheidspoort, bijvoorbeeld een variant van roestvast staal, zijn in de planning.

 

De standaarduitvoering van de zelfsluitende veiligheidspoort Kee Gate van Kee Safety is geschikt voor openingen met een breedte tot 1 meter. Voor smallere doorgangen, bijvoorbeeld voor werkplatformen of hoogwerkers, kunnen de buizen eenvoudig korter worden gemaakt. Voor bredere openingen verzorgt Kee Safety oplossingen op maat. De nieuwe zelfsluitende veiligheidspoort  Kee Gate is, net als alle andere veiligheidscomponenten en systeemoplossingen van Kee Safety, een hoogwaardig en duurzaam kwaliteitsproduct voor de beveiliging van daken, toegangen en  gevaarlijke werkplekken.
 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam