Zoeken

2012 nieuw dieptepunt voor bouwsector

Dat de crisis hard heeft toegeslagen in de bouwsector, is bekend. In 2011 leek er licht aan het einde van de tunnel met 4% minder faillissementen dan in 2010. Nu blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, dat er in de eerste acht maanden van dit jaar 38% meer bedrijven in de bouwsector failliet gingen dan in dezelfde periode in het jaar ervoor. Daarnaast is ook het aantal start-ups in de bouwsector in de afgelopen twee jaar afgenomen. In de eerste acht maanden van 2012 zijn 5% minder nieuwe bedrijven gestart dan in 2011 en een jaar eerder was er ook al een daling van 5%.

Opvallend is dat de meeste nieuwe ondernemingen starten in sectoren met het hoogste aantal faillissementen. Zo zijn er veel nieuwe start-ups in projectontwikkeling, algemene burgerlijke en utiliteitsbouw en in loodgieterswerk. Een mogelijke verklaring hiervoor is volgens Creditsafe dat door faillissement ontslagen medewerkers voor zichzelf beginnen. De timmerbouw is het hardst getroffen door de economische crisis. Naast een forse stijging van het aantal faillissementen van timmerbedrijven, zien ook steeds minder nieuwe ondernemers kansen in deze industrie.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren