Zoeken

'242.000 banen in zonne-industrie op de tocht'

Mogelijk verdwijnen honderdduizenden banen in de Europese zonne-industrie door een geplande importheffing op Chinese zonnepanelen. Dat zei Dennis Gieselaar, directeur van Oskomera Solar Power Solutions, zaterdag bij BNR Duurzaam. De Europese Commisie zou de importheffing willen invoeren om een einde te maken aan het 'dumpen' van goedkope Chinese panelen op de Europese markt. "Bij 60 procent importheffing gaat dat ten koste van 242.000 banen in een jaar, zo is berekend", aldus Gieselaar.

Met de heffing wil de commissie de Europese producenten juist beschermen tegen de Chinese concurrentie. Volgens Gieselaar zijn er hier echter amper zonnepanelenproducenten, maar is er meer werk in de industrie daaromheen, zoals import en installatie. Duurdere panelen kunnen die werkgelegenheid in gevaar brengen.

Lees hier verder.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren