Zoeken

2900 zonnepanelen voor Haags Kyocera Stadion

Het Kyocera stadion krijgt in de tweede helft van dit jaar 2900 zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen worden verdeeld over de vier tribune-overkappingen van het stadion en produceren gezamenlijk ongeveer 584.000 Kwh. Dit komt neer op een gemiddeld energieverbruik van 200 huishoudens per jaar. De thuishaven van ADO Den Haag wordt daarmee een van de duurzaamste stadions van Nederland.

Het project is een initiatief van een consortium van acht bedrijven. Het gaat om initiatiefnemer en stadionsponsor Kyocera Document Solutions Nederland, waarbij haar zusterdivisie Kyocera Solar de zonnepanelen gaat leveren. Verder: ADO Den Haag NV (bewoner Kyocera Stadion), Croon Elektrotechniek BV (installateur), Vrolijk Technical Services BV (onderhoud), Oskomera Solar Power Solutions BV (plaatsing zonnepanelen), Rabobank Den Haag en omstreken (financieel partner) en Steeds BV (projectleider). Eneco is de beoogd energiepartner.

Vertegenwoordigers van de deelnemende partijen en wethouder Rabin Baldewsingh (duurzaamheid, gemeente Den Haag) zetten woensdag 22 januari hun handtekening onder een intentieovereenkomst voor de verduurzaming van het stadion. Buiten de energieopbrengst levert de plaatsing van de zonnepanelen ook een bijdrage aan de werkgelegenheid op. Zo zal de firma Croon gaan samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt .

Een andere doelstelling van het project is dat ook particulieren kunnen deelnemen aan de financiering van het project een aandeel kunnen nemen op een zonnepaneel. De voorwaarden hiervoor worden later dit jaar bekendgemaakt.

Eerder deze maand werd bekend dat ook de Amsterdam ArenA en de Euroborg in Groningen zonnepanelen op het dak zullen plaatsen.

Duurzaam Den Haag

Den Haag werkt aan een klimaatneutrale stad in 2040. Een stad die niet meer meewerkt aan de opwarming van de aarde en meer gebruik maakt van groene energiebronnen. Een stad die bestand is tegen klimaatveranderingen en waar het goed leven en werken is. Nu en in de toekomst. De gemeente Den Haag stimuleert en faciliteert duurzame initiatieven van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ditmaal door het dak van het KYOCERA stadion beschikbaar te stellen voor deze private investering in duurzame energieopwekking.

FOTO: Ondertekening van de intentieovereenkomst (Jurriaan Brobbel)
V.l.n.r. dhr. D. Werkman (Rabobank Den Haag en Omgeving), dhr. Ing. O. T. König (Steeds BV), dhr. Ing. C.W. Padmos (Croon Elektrotechniek B.V.), dhr. R.S. Baldewsingh (Gemeente Den Haag), dhr.
Ing. K. van Seccelen (OSKOMERA SOLAR POWER SOLUTIONS B.V. (OSPS), dhr. Schröer ( KYOCERA), Piet Jansen ( NV ADO DEN HAAG),dhr. R. Vrolijk ( Vrolijk Technical Services BV), dhr. E.Hendriks ( KYOCERA Document Solutions)

Triflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren