Zoeken
{aantal_resultaten} Resultaten
  • Tags

4 juni Kennisdag Rotterdamse Dakendagen: de duurzame en gelaagde stad

De Kennisdag van Rotterdamse Dakendagen vindt aanstaande vrijdag 4 juni (volledig online) plaats en omhelst een driedelig verdiepingsprogramma rondom het thema ‘de duurzame gelaagde stad’. De dag bestaat uit de Rooftop Farmers Meet-up (i.s.m. DakAkker) waarbij dakboeren uit heel Europa in discussie gaan en kennis uitwisselen, interactieve Lunchworkshops met dakexperts en de TOP^ (i.s.m. Architectuur Instituut Rotterdam), een summit waarbij Rotterdamse en internationale experts met elkaar in gesprek gaan. Kijk voor meer informatie en tickets op www.rotterdamsedakendagen.nl/knowledgeday2021.

Op vrijdag 4 juni 2021 organiseert Rotterdamse Dakendagen - online - haar jaarlijkse Kennisdag voor dakprofessionals en andere geïnteresseerden. Dit jaar heeft de dag een sterk internationale focus en is daarom volledig Engelstalig. Het programma wordt live gepresenteerd vanuit parkeergarage Kruisplein, de hoofdlocatie van de Rotterdam Architectuur Maand waarvan de Kennisdag tevens onderdeel is. Het centrale thema van de dag is ‘de duurzame en gelaagde stad’.

Rooftop Farmers Meet-up

De dag begint om 9:30 uur met de Rooftop Farmers Meet-up, in samenwerking met DakAkker. De transitie van ons voedselsysteem krijgt vorm in de gelaagde stad, en zeker ook op de daken. Voor het eerst komen er tijdens deze meet-up verschillende Europese dakboeren samen om kennis uit te wisselen en te delen met het publiek. Het wordt een inspirerende ochtend vol gesprekken en lezingen over de verbinding tussen voedsel in de stad en de rol van daken in de transitie naar een lokaler en duurzamer voedselsysteem.

Lunchworkshops

Om 12:30 uur starten de interactieve Lunchworkshops waarbij je in kleine setting deelneemt aan een van de tien workshops. Er zijn workshops die teruggrijpen op onderwerpen uit de Rooftop Farmers Meet-up en hier interactief worden uitgediept. Ook kun je kiezen voor workshops over onderwerpen die ‘s middags aan bod komen tijdens de TOP^, zoals de rol van houtbouw op de duurzame gelaagde stad.

TOP^ summit

Het middagprogramma, dat om 14:00 uur start, bestaat uit de TOP^summit, een co-productie met Architectuur Instituut Rotterdam. Na de korte openingsspeech start een serie tweegesprekken waarbij Rotterdamse en internationale experts op het gebied van beleid, stedelijke strategie, ontwerp en eigenaarschap, luchtrechten en architectonische innovatie met elkaar gekoppeld worden. Zij zullen ingaan op vragen uit hun vakgebied en kijken hierbij naar Rotterdam en andere steden. Zo gaan Dirk van Peijpe (hoofdontwerper Hofbogenpark) en Robert Hammond (medeoprichter van de Highline in New York) met elkaar in gesprek over de vraag hoe het Rotterdamse Hofbogenpark kan leren van het beroemde High Line Park in New York City.

Parallel aan het programma van tweegesprekken loopt een programma met korte projectpresentaties van Rotterdamse, Nederlandse en internationale projecten op en over daken, of anderszins gelieerd aan en inspirerend voor de gelaagde duurzame stad.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren