Zoeken

400 miljoen subsidie naar verhuurders voor energiebesparing

Verhuurders van woningen krijgen 400 miljoen euro subsidie voor het energiezuinig maken van haar bezit. De afspraak uit het Energieakkoord heeft betrekking op zowel woningcorporaties als particuliere verhuurders. Dit is nu gepubliceerd in de Staatscourant.

Subsidie

Verhuurders kunnen vanaf 1 juli subsidie gaan aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het gaat om woningen met een huurprijs tot 700 euro per maand. Maximaal wordt er 7,5 miljoen euro verstrekt per verhuurder, die voor een maximum aan 4500 euro mag verspijkeren per woningen. Sociale huurwoningen moeten tot een energielabel B worden verbeterd. Voor particuliere verhuurders geldt een eis van een energielabel C. Het doel van de subsidie is om de woonlasten van bewoners te verlagen en de (lokale) werkgelegenheid in de bouw een zetje te geven.

Isolatie

Uit de ‘Corporatie Bouwplannen Scan’ van Bouwkennis, die trends onderzoekt in de bouw – en vastgoedsector, blijkt dat isolatie onder woningcorporaties de meest populaire maatregel is om energie te besparen. De corporatiesector heeft in het convenant Energiebesparing Huursector met de Rijksoverheid en huurderskoepel Woonbond een aantal afspraken gemaakt. De meest harde afspraak is dat in 2020 alle corporatiewoningen een energielabel B of hoger hebben. Nog niet alle huurwoningen hebben een energielabel. De sector heeft beloofd dat in 2014 95 procent van het bezit gelabeld is.

Energiebespaarlening

Eerder deze week werd bekend dat de Energiebepaarlening, een lening voor particuliere woningbezitters om hun huis te verduurzamen, geen succes is tot nu toe. Deze regeling, ook afgesproken in het Energieakkoord, loopt sinds 22 januari dit jaar, maar er wordt tot nu toe te weinig gebruik van gemaakt.

BRON: Energie Vastgoed

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren