Zoeken

87% meer verbeteringen Energielabel voor woningen in 2011

In 2011 zijn er 100.494 verbeteringen van het Energielabel Woningen gemeld. Dat aantal ligt 87 procent hoger dan 2010, toen er 53.703 Energielabelverbeteringen werden gerapporteerd. Agentschap NL berekende daarnaast dat het aantal aan de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder toe te rekenen verbeteringen van Energielabels meer dan verdubbelde (stijging 114 procent) tot 47.424.


Het Energielabel Woningen geeft met de letters A++ (zeer goed) tot en met G (zeer slecht) aan hoe energiezuinig je huis is. De labels A++ tot en met C worden als ‘groene’ Energielabels betiteld. Als de voorstellen van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doorgaan, kan een huis vanaf 1 januari 2013 niet meer van eigenaar verwisselen zonder Energielabel. Het totaal aantal woningen met een Energielabel nam in 2011 met een krap half miljoen (459.811) toe tot 2.083.520.

Om de effectiviteit van de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder te meten, houdt Agentschap NL onder andere bij welke Energielabelverbeteringen voldoen aan de zogenaamde Meer Met Minder-criteria. Dat wil zeggen dat er sprake is van een labelsprong van minimaal twee stappen, danwel van een sprong naar label B of beter. In 2010 waren er 22.131 van dergelijke verbeteringen. Vorig jaar verdubbelde dit aantal naar 47.424. “Veel woningeigenaren die van plan zijn hun huis te verkopen, of het huis al te koop hebben gezet, beseffen nog niet dat ze in het najaar in de problemen kunnen komen als er nog geen Energielabel op de woning zit”, aldus Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder. “Dan konden er wel eens lange wachttijden ontstaan. Het is dus verstandig daar nu al mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld via het handige hulpmiddel www.woningdossier.nl. Je hebt dan nog even de tijd om bij een slecht label aanpassingen te doen. Bovendien is vorig jaar gebleken dat woningen met groene Energielabels meer opbrengen en eerder verkocht worden.”


Van de ‘Meer Met Minder-labelsprongen’ kwam vorig jaar 74% (35.097) voor rekening van huurwoningen en 26% (12.327) voor rekening van koopwoningen. In 2010 lagen deze percentages op respectievelijk 82% en 18%.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren