Zoeken

Aanbevelingsdocument bouwregelgeving zet gebouwconsument centraal

Op 2 april 2014 is op voorspraak van het ministerie van BZK en met dank aan de deelnemers van de discussiebijeenkomst ‘Kwaliteit van de gebouwde omgeving en de toekomst van de bouwregelgeving’ het Aanbevelingsdocument aangeboden aan Harry Nieman, kwartiermaker private kwaliteitsborging van het Instituut voor Bouwkwaliteit.

In dit aanbevelingsdocument staan de aanbevelingen van deskundigen en professionals uit de bouwsector, zoals opgetekend na de eerste discussiebijeenkomst ‘kwaliteit van de gebouwde omgeving en toekomst van de bouwregelgeving’ op 25 september 2013. De bijeenkomst werd georganiseerd door Rockwool en Arcadis vanuit het besef dat de bouwpraktijk haar kwaliteitsbeleid onbedoeld sterk liet afhangen van de overheid. Niet alleen voor zover het gaat om de kwaliteitsborging:

  • Hoe zorg je dat de vereiste kwaliteit daadwerkelijk wordt gerealiseerd?
  • Het wenselijke kwaliteitsniveau. Wat zijn de verwachtingen, wat is er geregeld, door wie en waarvoor staan we zelf aan de lat?

Het aanbevelingsdocument bevat aanbevelingen voor het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Deze aanbevelingen worden gedaan in het licht van de belangrijke ontwikkelingen in de bouwregelgeving en het denken over kwaliteit en de positie van de consument.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren