Zoeken

Aantal stofvrije bouwplaatsen neemt toe

Werknemers in de bouwnijverheid werken steeds vaker op plaatsen waar maatregelen tegen het zeer schadelijke kwartsstof zijn genomen. Werkgevers zeggen meer te doen aan de stofproblematiek en er wordt vaker gebruik gemaakt van stofbeperkende apparatuur. Dit blijkt uit een enquête van Arbouw in 2013.

Uit het onlangs gepubliceerde Arbouw-rapport 'Evaluatie kwarts in de bouwnijverheid' zijn de gegevens verwerkt van 350 werkgevers en werknemers in de bouw, infra en afbouw en onderhoud. Het blijkt dat de kennis over de risico's van kwartsstof in tien jaar tijd, substantieel groter is geworden. Bijna alle werkgevers (95,8%) zeggen bekend te zijn met de gevaren. Dit is significant meer dan in 2003, toen 68,5% aangaf de gevaren te kennen. 93,1% geeft aan de apparatuur om het stof af te zuigen of met water te vernevelen toe te passen. In 2003 was dit iets meer dan de helft: 52,6%. Ook werknemers zijn vaker op de hoogte van de risico's. 87,3% is bekend met de stofbeperkende apparatuur, ten opzichte van 42,4% in 2003.

Lees hier verder.

Zie hier voor meer informatie over de toolbox Kwartsstofvrij werken door dakdekkers van SBD.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren