Zoeken

Afspraak (NTA) in ontwikkeling voor registratie arbeidsongevallen

Onder begeleiding van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) is een Nederlands Technische Afspraak (NTA) in ontwikkeling voor de registratie van arbeidsongevallen. Naar verwachting wordt de NTA eind 2012 gepubliceerd. Bedrijven hebben met de NTA een hulpmiddel in handen om een uniforme registratie op te zetten.

Iedereen wil het aantal ongevallen terugdringen op het werk. Met een eenduidige ongevalsregistratie is het mogelijk analyses te maken om zo ongevallen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast kan de eenduidige registratie worden gebruikt voor benchmarking. Het doel van de NTA is om bedrijven een handvat te bieden bij de opzet van een effectieve ongevalsregistratie om zo inzicht te krijgen en ongevallen te voorkomen. De NTA staat los van de wettelijke verplichting om een registratie bij te houden.

Bedrijven maken bij NEN afspraken welke variabelen geregistreerd zouden moeten worden. Door de variƫteit van deelnemende bedrijven wordt er input geleverd vanuit verschillende hoeken, waardoor de NTA een waardevol instrument wordt voor allerlei soorten bedrijven.

Na publicatie van de NTA, naar verwachting eind 2012, wordt geprobeerd om draagvlak te vinden op Europees niveau om een norm te ontwikkelen. De NTA dient dan als input voor de Europese norm.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren