Zoeken

Arbouw en Onderhoud NL onthullen Altrex MiTOWER

Bij Altrex in Zwolle hebben Jan Warning, directeur Arbouw en Aad Buller, Secretaris Onderwijs en Arbeidsomstandigheden van OnderhoudNL de Altrex MiTOWER onthuld. De MiTOWER is de eerste 1-Persoons Snel-Bouw Rolsteiger. Deze rolsteiger is veilig en snel in 10 minuten door 1 persoon op- en af te bouwen en is als trolley zeer compact te transporteren. Hiermee geeft Altrex invulling aan een wens die de ondernemersorganisatie OnderhoudNL binnen Arbouw heeft geuit om met 1 persoon een rolsteiger te mogen opbouwen. De Altrex MiTOWER is vermeld op de Arbouw-website www.arbovriendelijkhulpmiddelen.nl

Traditionele steigers moeten vanuit veiligheid en ergonomie met minstens 2 personen worden opgebouwd. In praktijk is er niet altijd een tweede persoon beschikbaar. Altrex heeft op basis van een steeds terugkerende vraag van gebruikers en diverse organisaties, zoals OnderhoudNL, een geheel nieuwe innovatieve rolsteiger ontwikkeld: een rolsteiger die door 1 persoon veilig kan worden opgebouwd. De gespecialiseerde engineers van Altrex hebben deze marktbehoefte vertaald in een unieke nieuwe rolsteiger: de Altrex MiTOWER. ‘Door de wijze van opbouwen wordt je gedwongen het veilig te doen’ aldus Jan Warning, directeur Arbouw. ‘Goed dat er nu een steiger is die met één persoon veilig kan worden opgebouwd’ gaf Aad Buller, Secretaris Onderwijs en Arbeidsomstandigheden van OnderhoudNL, in zijn toespraak aan.

De innovatie is geschikt voor veel typen bedrijven. Natuurlijk de professionele schilders- en onderhoudsbedrijven, maar ook de zelfstandigen in deze branche evenals verhuurbedrijven, aannemers, afbouwbedrijven, installateurs, electriciëns, en ZZP’ers in diverse andere branches.

Dit is de eerste rolsteiger die door slechts één persoon veilig en eenvoudig is op- en af- te bouwen: uniek en sterk. Van de steigermaterialen kan snel een trolley worden samengesteld waarin de rolsteiger kan worden vervoerd en opgeslagen. Dit betekent compact en zeer eenvoudig transport door standaard deuropeningen. De steiger is in slechts 10 minuten op te bouwen in de werkhoogtes 4, 5 en 6 meter.

De MiTOWER voldoet aan de EN1004 Class 3 en is voorzien van een TÜV-keuring met sterkte- en stabiliteitsberekeningen. De rolsteiger is voorzien van een Altrex Mobile Safety® QR-code met de handleiding opbouw en gebruik en de video. De platformen zijn uitgerust met een uniek ophangmechanisme. Het materiaal kan hieraan tijdelijk worden opgehangen zodat veilige en snelle opbouw met 1 persoon mogelijk is. Onderdelen hoeven niet te worden doorgegeven. De verschillende onderdelen zijn zeer handzaam en licht in gewicht. Met stabilisatoren wordt er 65% minder vloeroppervlak gebruikt dan bij een traditionele smalle rolsteiger.

Voor grote organisaties zoals verhuurbedrijven en bedrijven met een grote materieeldienst bestaat de mogelijkheid om de MiTOWER te voorzien van Altrex Product Identificatie. Binnen dit concept is het mogelijk de rolsteiger te voorzien van diverse identificatiemogelijkheden zoals naam, logo en bedrijfskleuren (coating). Dit is niet alleen marketingtechnisch sterk, maar biedt ook veel voordelen op het gebied van diefstalpreventie.

De internationale introductie van de Altrex MiTOWER vond deze week plaats op de Internationale Eisenwarenmesse in Köln.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren