Zoeken

Arnhem groen dak rijker

Bij de realisatie van een nieuwbouwcomplex van 21 appartementen met zorgvoorziening aan de Weerdjesstraat koos Woningcorporatie Portaal voor een groen dak. Het dak, ter grootte van 380 vierkante meter, werd voorzien van 1.310 Mobiroofcassettes met kant en klare sedumbeplanting. Projectleider Ruud Kortland van Portaal: “We hebben bewust gekozen voor een sedumdak omdat hierdoor de piekbelasting van de afvoer van het hemelwater op het gemeenteriool wordt afgevlakt. Door deze maatregel was het niet nodig om het hemelwater in de bodem te infiltreren. Daarnaast wil Portaal meer groen aanplanten in het centrum van Arnhem. Het aanbrengen van een sedumdak op deze locatie past naadloos in deze filosofie. Volgens planning wordt het complex in de tweede helft van maart 2012 opgeleverd.”

Mobiroof

Welling Bouw uit Didam besteedde de aanleg van het groene dak uit aan Mobiroofdealer Gé Leurs Hoveniers. Gé Leurs: “De waterbuffercapaciteit van de vernieuwde voorbegroeide Mobiroofcassettes is maar liefst twintig liter per vierkante meter, meer dan veel andere gebruikte extensieve dakgroenoplossingen. Volledig verzadigd zorgen de sedumcassettes voor een maximale dakbelasting van slechts 58 kilogram per vierkante meter. Wij gaan er tevens vanuit dat de energiekosten voor verwarming en koeling van het gebouw door het groene dak een stuk lager liggen dan zonder sedumdak. Het leggen van de 1.310 sedumcassettes ging razendsnel doordat het kliksysteem perfect werkt en je dus meteen meters kunt maken.” 

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren