Zoeken

Baltic Station Market met dak van GreenCoat® staal genomineerd voor de World Architecture Festival Award 2018

De onlangs gerenoveerde Baltic Station Market, met een dak van duurzaam GreenCoat® voorgelakt staal van SSAB, is genomineerd voor de World Architecture Festival (WAF) Award 2018 in de categorie ""Oud en Nieuw"".

SSAB staat bekend om de samenwerking met innovatieve en bekroonde architecten die zich inzetten voor het creëren van duurzame gebouwen. Een recent voorbeeld hiervan is KOKO architects en hun herontwerp van de Baltic Station Market in Tallinn, Estland.

Het nieuwe ""zaagtanddak"" van de markt is gemaakt met lange felsbanen van duurzaam GreenCoat® voorgelakt staal. Het dak fungeert als een uniek, centraal element en onderstreept de duurzame invalshoek van het gebouw, terwijl het een eigentijds en veelzijdig marktgebouw creëert.

Het GreenCoat® voorgelakt staalproduct dat gebruikt wordt op de Baltic Station Market is voorzien van een Bio-based Technology (BT) coating waarin een groot deel van de traditioneel toegepaste fossiele olie is vervangen door een plantaardig alternatief. Deze gepatenteerde coatingtechnologie is momenteel uniek in de markt.

""Het zaagtanddak is specifiek vanwege de omvang en het grote oppervlak dat nodig is om zware stormen, hevige regenval en de belasting van sneeuw dat zich in de winter ophoopt te weerstaan- en dat alles zonder extra onderhoud. Daarnaast was het voor ons van groot belang dat het materiaal op een duurzame manier werd geproduceerd. Dit bracht ons ertoe om GreenCoat® staal te kiezen als het meest geschikte materiaal,"" legt KOKO architects partner Andrus Kõresaar uit.

Tijdens het bouwproces werd GreenCoat® geprezen om zijn eenvoudige hantering en lage thermische uitzetting, wat bijdroeg aan het behoud van de gave lijnen. De Mountain Grey kleur werd gekozen uit een brede kleurenbibliotheek en hielp bij het creëren van een look die harmonieert met de vele andere materialen die in het nieuwe gebouw worden gebruikt.

Als erkenning voor het unieke ontwerp is de Baltic Station Market genomineerd voor de World Architecture Festival (WAF) Award 2018 in de categorie ""Oud en Nieuw"". Het gebouw werd ook bekroond met de ""2017 Construction of the Year Award"" van de Estonian Association of Architectural and Consulting Engineering Companies (EAACEC).

De winnaar van de WAF Awards 2018 wordt bekend gemaakt op het Wereld Architectuur Festival van 28-30 november in Amsterdam.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren