Zoeken

Belangstelling voor zonnepanelen groeit

Er is steeds meer belangstelling voor duurzame energie. Vorig jaar zijn er opnieuw meer zonnepanelen in Nederland geplaatst en er is 40 megawatt aan panelen bijgekomen.

Dit is twee keer zoveel als het jaar ervoor, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag weten.

De productie van zonnestroom is in 2011 door de uitbreiding gestegen naar 90 miljoen kilowattuur. Daarmee is het aandeel zonnestroom binnen het totale energieverbruik in Nederland volgens het CBS nog altijd zeer beperkt. Het komt neer op een kleine 0,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik, ofwel het jaarlijkse verbruik van ongeveer 28.000 huishoudens.

Ons land zit nog wel in de Europese achterhoede als het gaat om zonnestroom. In 'toplanden' Duitsland, Spanje, Italië en Tsjechië was de bijdrage van zonnepanelen aan de elektriciteitsvoorziening vorig jaar 3 procent. Volgens het CBS zijn deze landen ruimhartiger met subsidies om het gebruik van deze schone energiebron te stimuleren.

BRON: ANP

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren