Zoeken

Biodiversiteitspakket voor groene daken

In 2050 zal naar schatting zeventig procent van de wereldbevolking in steden wonen. Door deze verstedelijking komen planten en dieren in de verdrukking en zullen zij op zoek gaan naar nieuwe leefruimte. Groene daken kunnen ruimte bieden aan de groei van de natuur in de stad. Om de ecologische waarde van extensieve groendaken te verhogen, introduceert Sempergreen het Biodiversiteitspakket. Door toepassing van dit kant-en-klare pakket draagt u niet alleen bij aan de natuur in de stad, maar ook aan de gezondheid en welzijn van mens en dier.

Nestgelegenheid, beschutting en voeding

De uitbreiding van stedelijk gebied zorgt ervoor dat het bestaande ecosysteem verstoord raakt. Door versteende oppervlakken weer groen te maken, komt de natuur terug in de stad. Groene daken zijn hier een uitstekende methode voor. Van nature trekken groene daken al bijen, vlinders en insecten aan. Het Biodiversiteitspakket van Sempergreen gaat nog een stapje verder. Met toepassing van dit pakket voegt u nestgelegenheid, beschutting en voeding toe aan uw extensieve groendak. Zo ontstaat een gunstige invloed op het leefklimaat van vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Zorgvuldig samengesteld met De Vlinderstichting

Sempergreen heeft het Biodiversiteitspakket zorgvuldig samengesteld in samenwerking met De Vlinderstichting. 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren