Zoeken

Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen in Deurne

De woningcorporatie renoveerde onlangs de daken van 29 woningen in Deurne. De Pastoor Jacobstraat, Vendelier en Schutsboom zijn rijtjeswoningen uit de jaren ‘80. Eigenaar Woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne gaf onlangs opdracht tot renovatie van de daken van 29 woningen. De bewoners hadden overlast van condensvorming onder de daken, mede omdat deze niet optimaal ventileerden, en de panlatten behoorlijk waren aangetast met als gevolg houtrot. Tijd dus om de daken volledig te renoveren.

De uitvoering werd toevertrouwd aan Hezemans Dakwerken uit Eindhoven. Fier Dakcontrol uit Meijel adviseerde in het voortraject en zorgde voor de begeleiding tijdens de uitvoering. Ook werd gekozen voor de Bouwrups, een duurzame en luchtdichte afdichting voor woningscheidende wanden.

Van den Heuvel: “Nadat Monier een dakadvies had uitgebracht werden drie partijen uitgenodigd tot het uitbrengen van een offerte. Eén van partijen, Hezemans Dakwerken, maakte gebruik van de Bouwrups, een folie met een dampdichte en een dampopen zijde. De dampdichte zijde is gemaakt van gewapend aluminium en de dampopen zijde van polyesterweefsel. Om een volledig dichte afsluiting te garanderen, is daar waar de dampdichte aluminiumfolie aansluit op het dampopen weefsel, een brede flap aangebracht. Deze flap dient voor het bevestigen van de Bouwrups.”
De Bouwrups bleek een belangrijk onderdeel in de keuze voor Hezemans Dakwerken, aldus Van den Heuvel: “Hoe minder overlast voor de bewoners, hoe beter voor ons. Tenslotte zijn de huurders onze klanten. De Bouwrups biedt de mogelijkheid om sneller te werken en gaat de volledige dakcyclus mee. Het is niet duurder dan andere meer traditionele oplossingen, maar biedt een langere zekerheid wat betreft de hechting en de 

Triflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren