Zoeken

Brandveiligheid beter controleren met app en drones

Met livebeelden van essentiële controlepunten door een drone is 19 november tijdens de jaarlijkse studiedag van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) een visie neergelegd op controleren van brandveiligheid. Lucas van Oostrum van Delft Aerial Robotics en Jan Liebergen van Skeye lieten zien wat op dit moment mogelijk is aan controles met drones. Hij ging ook in op ontwikkelingen waaraan gewerkt wordt namelijk: inpandige controles met drones. Tegelijk werden ook de digitale app van de essentiële bouwkundige controlepunten beschikbaar gemaakt en is een toekomstvisie over controles met drones.

De alweer tiende editie van de uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is door Marcel Koene en Wico Ankersmit namens het project team uitgereikt aan de voorzitter van BBN Joric Witlox. In deze nieuwe editie zijn vrijwel alle hoofdstukken aangepast aan gewijzigde regelgeving. Daarbij is het hoofdstuk over brandwerende doorvoeringen compleet vernieuwd en wordt bij industriële branddeuren het belang van overleg met de brandweer over vluchtwegen toegelicht. Een complete up to date onmisbare uitgave.

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van BBN Brandveilig Bouwen Nederland samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland. Met deze uitgave wordt beoogd bij te dragen aan brandveiliger gebouwen.

De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is te downloaden op www.bbn.nu. Op deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren