Zoeken

BTL sluit aan bij Europese marktleider IDVERDE

BTL en IDVERDE kondigen aan dat BTL wordt toegevoegd aan de internationale IDVERDE groep. Dit is het grootste integratieproject in de geschiedenis van IDVERDE en een grote kans voor BTL om haar aanwezigheid in Nederland nog verder te vergroten. Met een omzet van € 500 miljoen en met 5.000 medewerkers in dienst, is IDVERDE de onbetwiste leider van de Europese groensector. Het bedrijf is reeds gevestigd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

BTL is een marktleider in de Nederlandse groensector, heeft een jaaromzet van ruim 60 miljoen en ongeveer 400 medewerkers in dienst. Met 15 vestigingen is BTL actief in heel Nederland. Het groenbedrijf bestaat uit BTL Advies, een gespecialiseerd groen advies- en ingenieursbureau, BTL Bomendienst, hét kennisinstituut op het gebied van bomen en daarnaast verzorgt BTL Realisatie de aanleg en het onderhoud van de groene buitenruimte. Aan het hoofd van BTL staan Olaf Janssen en Sandra Eremita. In de nieuwe constellatie blijven zij aan het roer staan om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Herve Lançon, algemeen directeur van IDVERDE, zegt:
“Deze acquisitie bevestigt het vermogen van IDVERDE om de consoliderende trend te leiden die we op dit moment zien in alle Europese landen. Door de Nederlandse markt binnen te treden, zorgen wij er voor dat de groep niet alleen extra terrein wint, maar ook meer kennis krijgt over de Nederlandse groencultuur. Het was een logische stap voor IDVERDE om naar het meest toonaangevende land ter wereld op het gebied van bloemen en planten te gaan. Hier zal de hele groep van profiteren.”

Olaf Janssen, algemeen directeur van BTL en voormalig eigenaar, voegt toe:
“Ik kan geen beter thuis bedenken voor BTL en haar gewaardeerde medewerkers. Deze operatie is een geweldige kans voor alle betrokkenen. De culturele en strategische klik is perfect. De medewerkers van BTL en IDVERDE zijn groenspecialisten, beide bedrijven zijn gepassioneerd over het laten doorgroeien van hun mensen en beide bedrijven willen de waarde en kwaliteit die ze aan hun klanten bieden verder blijven verbeteren. Ik ben ongelofelijk trots op wat het BTL-team heeft bereikt en wij zijn allemaal overtuigd dat aansluiting bij de IDVERDE-familie veel mooie mogelijkheden en kansen gaat bieden.”

Over IDVERDE
IDVERDE is de Europese marktleider voor het onderhoud en aanleg van natuurlijke en stedelijke buitenruimtes. De groep is al decennia diep geworteld in de Franse en Britse markten en inmiddels heeft de groep hier een duidelijke leiderschapspositie bereikt. De groep is eigendom van het management en de financiële partners. IDVERDE hecht veel waarde aan duurzame ontwikkeling, is toegewijd aan groene waarden en is gepassioneerd over het opleiden van personeel.

Over BTL
BTL is in 1962 opgericht en uitgegroeid tot een van de leidende bedrijven binnen de groensector in Nederland. BTL levert een geïntegreerde dienstverlening van visie tot ontwerp en realisatie. Het groenbedrijf heeft jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende projecten en weet binnen elke branche waarde toe te voegen voor gebruikers en omgeving. Klanten van BTL zijn onder andere lokale overheden, woningbouw coöperaties, bedrijven, scholen, ziekenhuizen en de bouwbedrijven.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren