Zoeken

CAO BIKUDAK in 2014 ongewijzigd voortgezet

De werkgeversorganisatie VEBIDAK en de vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK). Omdat de economische situatie de dakbedekkingsbedrijven nog volop teistert, wordt de CAO in 2014 ongewijzigd voortgezet. Ook een loonsverhoging is dus niet aan de orde. Het onderhandelingsresultaat heeft betrekking op bijna 2400 dakdekkers. Een beperkt deel van de CAO is bovendien van toepassing op ongeveer 790 UTA-medewerkers (kantoor- en kaderpersoneel). De CAO heeft een looptijd van één jaar en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014.

Voortschrijdende crisis

De ongewijzigde voortzetting van de CAO is een gevolg van de aanhoudende economische crisis. Het aantal dakdekkers in loondienst is in 2013 met ruim 14% gedaald en werkvoorraden, omzet en winst blijven onder druk staan. VEBIDAK staat niet te juichen over het onderhandelingsresultaat. “Sommige werkgevers hadden misschien liever een bescheiden loonsverhoging willen geven in ruil voor een hogere productiviteit”, aldus CAO-onderhandelaar en directeur Cees Woortman van VEBIDAK. “Het aantal ADV-dagen en seniorendagen is veel te hoog. Onder de gegeven omstandigheden is het onderhandelingsresultaat echter het best haalbare voor alle betrokkenen.” De CAO-onderhandelaars zullen in het najaar weer bijeenkomen om verder te praten.

Handhaving

Er wordt steeds vaker afgeweken van de CAO zonder dat hiervoor een vrijstelling is verkregen. CAO-partijen hebben daarom afgesproken om gedurende de looptijd van de CAO nadere afspraken te maken over een pro-actieve handhaving van de CAO.

Zie ook de berichtgeving op Nu.nl.

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval juni 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren