Zoeken

CBS: Meer bouwvergunningen afgegeven

In het tweede kwartaal is voor ruim 15.000 nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven. Dat is een verdubbeling sinds vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2009, zo bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De vergunningen gingen voornamelijk naar projectontwikkelaars, makelaars en verzekeraars. Deze zogenoemde bouwers voor de markt hebben het niveau van voor de crisis nagenoeg bereikt. Het aantal vergunningen voor onder meer particulieren, corporaties en de overheid ligt daar nog onder.

In bijna alle regio's is daarbij sprake van een stijging, hoewel de verschillen groot zijn. In Noord-Holland was de groei in het aantal afgegeven vergunningen het sterkst (291 procent), gevolgd door Drenthe (206 procent). Ook in Noord-Brabant en Limburg was sprake van meer dan een verdubbeling van het aantal vergunde nieuwbouwwoningen.

Alleen in Groningen is in het afgelopen kwartaal voor minder woningen een bouwvergunning verleend dan in het tweede kwartaal van 2014.

BRON: ANP

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren