Zoeken

Centrosolar eerste aanbieder lineaire prestatiegarantie op zonnepanelen

Centrosolar Benelux versterkt haar garantievoorwaarden. Sinds 1 augustus 2012 geeft de producent en leverancier van zonne-energiesystemen een lineaire prestatiegarantie op alle S-Class zonnepanelen geproduceerd in haar Sonnenstromfabrik in Duitsland. Een lineaire garantie op zonnepanelen beschrijft voor elk jaar nauwkeurig de minimale prestatie van de zonne-energie-installatie. Dit biedt consumenten zekerheid over de te verwachten opbrengst van hun installatie en zorgt daarmee voor een maximale investeringsbescherming.

De nieuwe garantievoorwaarden vervangen het vorige twee-niveaus-model, dat de consument verzekerde van een minimale algehele paneelprestatie voor de eerste 10 of 26 jaar. De lineaire garantie geeft de prestatiegarantie specifieker weer door het prestatieniveau voor elk individueel jaar vanaf de aanschaf te beschrijven. Consumenten zijn daardoor nu verzekerd van een vastgesteld minimumniveau van prestaties van hun zonnepanelen en daarmee een bepaalde minimum opbrengst per jaar. Hiermee wordt de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de opbrengst voor netbeheerders aanzienlijk verhoogd.

Tijdens het eerste jaar garandeert Centrosolar een paneelprestatie van ten minste 97 procent van het gecertificeerde minimale nominale vermogen. In de daaropvolgende 25 jaar garandeert het bedrijf dat de prestatie nooit meer dan 0,68 procent per jaar zal afnemen. Na 26 jaar is het nominale vermogen van de zonnepanelen dan nog steeds ten minste 80 procent.

Centrosolar is het enige bedrijf in de branche dat een 26-jarige lineaire prestatiegarantie biedt. Michiel van Schalkwijk, Managing Director van Centrosolar Benelux: ""Verschillende producttests hebben de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen inmiddels bevestigd. Wij voeren tijdens de productie van de panelen dan ook meer dan zestig maatregelen uit voor kwaliteitsborging. Daarnaast voert het Duitse kwaliteitskeurinstituut TÜV Rheinland externe tests uit om te controleren of onze panelen bestand zijn tegen PID en tegen zout- en ammoniakconcentraties in de lucht. Hierdoor hebben wij onze garantievoorwaarden kunnen uitbreiden en bieden wij onze klanten nu nog betere bescherming voor de lange termijn.”

“De hoge kwaliteit en lange levensduur van onze producten wordt niet alleen bereikt door onze systemen in onze eigen Sonnenstromfabrik in Duitsland te fabriceren, maar ook doordat de panelen volledig uit kwaliteitsonderdelen worden vervaardigd, welke bijna allemaal afkomstig zijn van Europese leveranciers”, aldus Van Schalkwijk.

De lineaire prestatiegarantie is met terugwerkende kracht van toepassing op alle zonnepanelen die verkocht zijn vanaf 1 juli 2012. De nieuwe voorwaarden hebben geen gevolgen voor de productgarantie. Deze blijft onverminderd geldig.

Skytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval februari 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren