Zoeken

Centrosolar introduceert Centrocheck voor configuratie van PV-systemen

Centrosolar Benelux, leverancier en producent van zonne-energiesystemen, introduceert Centrocheck, een online planningstool waarmee installatiepartners van Centrosolar zelf zonne-energiesystemen kunnen configureren. De tool werd al gebruikt in Duitsland, waar moederbedrijf Centrosolar AG is gevestigd, maar is vanwege zijn succes nu ook in alle andere landen waarin het bedrijf PV-systemen levert beschikbaar gesteld.

Centrocheck is een online planningstool die een uitgebreide weergave biedt van het systeemontwerp van zonne-energie-installaties. De tool is het enige planningsysteem waarmee installateurs gedetailleerde calculaties van de systeemopbrengst kunnen maken. Het voorziet de installateur van alle benodigde informatie voor het plannen en installeren van een PV-systeem. Erik de Leeuw, commercial director van Centrosolar Benelux: “Centrocheck helpt de installateur de afzonderlijke onderdelen van het zonne-energiesysteem optimaal op elkaar af te stemmen. Voor de consument is het van belang dat alle componenten van het systeem goed op elkaar aansluiten. Alleen met vakkundige installatie van de juiste materialen kan het maximale rendement uit de zonne-energie-installatie gehaald worden.”

Installateurs kunnen het complete zonne-energiesysteem plannen en daarbij alle parameters individueel benaderen: van dak- en inverterschetsen en installatietekeningen tot rendements- en efficiencyvoorspellingen. De gebruiker kan een 3D-schets van het dak maken die gedraaid en ingezoomd kan worden. Tevens worden obstakels op het dak die voor problemen kunnen zorgen meegenomen in het systeemontwerp. Het programma verzamelt alle benodigde projectdocumenten, waaronder datasheets, kabelsystemen en installatieschetsen. Via een geïntegreerde functionaliteit kan de positie en helling van het dak en de hoeveelheid instraling op het oppervlak worden bepaald. Gebruikers kunnen daarnaast met behulp van een aparte online map alle planningsgegevens opslaan, downloaden en printen op basis waarvan Centrosolar een persoonlijke offerte kan opstellen.

Centrocheck is beschikbaar voor installatiepartners van Centrosolar. Installateurs kunnen door middel van een training gecertificeerd partner van Centrosolar worden en rekenen op technische en commerciële ondersteuning. De Leeuw: “Dit partnerprogramma is opgezet om de verkoop van zonne-energiesystemen en zonnepanelen uit te bouwen. Consumenten zijn dankzij het programma verzekerd van een erkend installateur.”

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren